Gašpar Gašpar Mišič ne bo piranski župan

Slovenija 04. Dec 202221:03
Gašpar Gašpar Mišič
Žiga Živulović jr./Bobo

Gašpar Gašpar Mišič je moral v drugem krogu županskih volitev v Piranu premoč priznati Andreju Koreniki, ki je slavil z 58,5 odstotka glasov. Gašpar Mišič je dobil 41,5 odstotka. Do zdaj se je petkrat neuspešno potegoval za županski položaj v treh različnih občinah.

Piranski župan bo Andrej Korenika, ki je v drugem krogu zbral 58,5 odstotka glasov. Njegov protikandidat Gašpar Gašpar Mišič je zbral 41,5 odstotka glasov, ostaja pa občinski svetnik. Pred drugim krogom je za N1 dejal, da bosta s Koreniko “sodelovala v občinskem svetu, ne glede na to, kdo bo župan”.

Ob prvem krogu smo pisali, da so letošnje volitve že pete za Gašparja Mišiča in da je Piran tretja občina, v kateri se je skušal zavihteti na županski položaj. Za piranskega župana je kandidiral že v letih 2006 in 2010, na volitvah leta 2014 za ankaranskega, leta 2018 za koprskega, zdaj spet za piranskega.

Sam pravi, da ima kot nepremičninski investitor veliko nepremičnin na Obali, v letih, ko je kandidiral v Ankaranu in Kopru, kjer je tudi delal, je v eni od svojih tamkajšnjih nepremičnin prijavil stalno prebivališče. “Morda iz Ljubljane vidite te administrativne meje med obalnimi občinami, mi in turisti, ki pridejo k nam, jih ne,” je dejal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.