Kangler o porazu Šrota: V mestih volilci očitno ne ocenjujejo vsebine

Slovenija 04. Dec 202220:25 4 komentarji

Mariborski županski kandidat Franc Kangler je na vprašanje, kako komentira dogajanje v Celju, kjer bo dolgoletni župan Bojan Šrot po 24 letih županski stolček moral prepustiti Matiji Kovaču, ocenil, da je Šrot dobro delal. Po njegovem mnenju je tehtnico v prid Kovaču nagnilo to, da je volilno telo v Sloveniji razdeljeno v razmerju 60 : 40 v korist levega pola.

V Celju je v drugem krogu lokalnih volitev sedanji mestni svetnik Matija Kovač premagal dolgoletnega župana Bojana Šrota.

“Gospod Šrot je dobro delal, ampak očitno smo v Sloveniji priča, da v večjih mestih, kot so Celje, Maribor, Ljubljana, in drugih mestnih občinah ljudje ne ocenjujejo programa ali vsebine, temveč sledijo načelu 60 : 40, kot je bil referendum. To sprejemam. Po mojem je gospod Šrot žrtev tega procesa,” je dogajanje v knežjem mestu komentiral Franc Kangler, sicer Šrotov dolgoletni prijatelj.

Kot je razumeti, je Kangler ocenil, da je slovensko volilno telo nagnjeno v levo, in sicer naj bi bilo razmerje 60 : 40 odstotkov v korist levega pola.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.