Golob na dan volitev v samoizolaciji

Slovenija 20. Apr 202211:32 > 14:48 6 komentarjev
Robert Golob
Borut Živulović/BOBO

V Gibanju Svoboda se pripravljajo na to, da predsednik stranke Robert Golob rezultatov nedeljskih državnozborskih volitev ne bo pričakal v volilnem štabu. Golob je bil namreč že v ponedeljek na samotestiranju pozitiven na koronavirus, okužbo pa so nato potrdili tudi na HAGT-testu.

Zaradi okužbe, ki je bila prvič potrjena v ponedeljek, bo moral Robert Golob, ki naj bi imel le blage simptome bolezni, ostati v samoizolaciji do vključno nedelje. V zadnjih dneh pred volitvami bo tako lahko sodeloval na soočenjih le prek videopovezave, na dogodkih pa ga bodo nadomeščali člani njegove stranke. Današnjega obiska v Mariboru se bo tako namesto Goloba udeležila podpredsednica stranke Urška Klakočar Zupančič.

Kot so še sporočili iz stranke, je Golob že v ponedeljek vložil vlogo za glasovanje po pošti. Ker so bila zaradi praznika testirna mesta v ponedeljek zaprta, je potrdilo o pozitivnem izvidu po pozivu okrajne volilne komisije priložil včeraj, je povedala njegova predstavnica za medije. Rok za vložitev vlog za glasovanje po pošti se je sicer iztekel v ponedeljek opolnoči.

Izidov volitev, na katerih se bo glede na javnomnenjske raziskave potegoval za mandatarstvo, prav tako očitno ne bo mogel pričakati v volilnem štabu, ampak jih bo moral spremljati na daljavo.