Kaj bo prva poteza nove predsednice oziroma predsednika?

Slovenija 13. Nov 202219:01 > 19:02 0 komentarjev
Nataša Pirc Musar, Anže Logar
N1

Volišča so zaprta, Anže Logar in Nataša Pirc Musar tako čakata le še na razglasitev rezultatov. Oba kandidata smo vprašali, kaj bo njuna prva poteza v primeru selitve v predsedniško palačo, pa tudi, kam se bosta odpravila na prvi obisk v tujino, o arbitražnem sporazumu, sodelovanju s Hrvaško in o razmerah na Zahodnem Balkanu. 

Volišča so se ob 19. uri zaprla, kandidata za predsednika Republike Slovenije tako sedaj le še čakata na razglasitev izidov. Dan sta po naporni kampanji izkoristila za zaslužen počitek, seveda po tem, ko sta oddala vsak svoj glas.

Logar je na volišče v Ljubljani prišel v družbi partnerice in dobro razpoložen, dan pa je preživel v družinskem krogu. Ocenjuje, da je njegova volilna kampanja nudila neposredni stik z volilci in da so soočenja ljudem omogočila, da so si ustvarili sliko o vsakem kandidatu.

Anže Logar, predsedniške volitve, volitve
Borut Živulovič/Bobo

Pirc Musar, ki jo je na volišče prav tako spremljal soprog, je ob oddaji glasu svojo predvolilno kampanjo ocenila kot zahtevno, vesela pa je, da se je okrog nje zbralo veliko srčnih ljudi.

nataša pirc musar, volitve
Borut Živulović/Bobo

Kaj bo prva poteza novega predsednika oziroma predsednice?

Predsedniška kandidata sta za N1 spregovorila, kaj bo njuna prva poteza, če bosta postala predsednik oziroma predsednica države, kam se bosta odpravila na prvi obisk v tujino, pa tudi o arbitražnem sporazumu, sodelovanju s Hrvaško in razmerah na Zahodnem Balkanu.

Logarjeva prva poteza bo organizacija dneva odprtih vrat; kot najpomembnejša mesta, ki jih bo kot predsednik najprej obiskal, pa je izpostavil Pariz, Berlin in Bruselj – zakaj ravno tja in kako nekdanji zunanji minister komentira stanje na Zahodnem Balkanu ter kaj bi bile njegove prioritete, če bo izvoljen za predsednika, si oglejte v videoposnetku:

Pirc Musar se želi kot predsednica države najprej sestati s predsedniki vseh parlamentarnih strank, da se pogovorijo o prihodnosti Slovenije. Če bodo razmere to omogočale, se želi v vlogi predsednice podati na turnejo po državah, najprej na Hrvaško, nato pa nadaljevati po celotnem Zahodnem Balkanu do Makedonije in Kosova. Kaj je še povedala o procesu Brdo – Brioni in o napetostih med Srbijo in Kosovom, poglejte spodaj.

Spremljajte razplet volitev na n1info.si! 

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!