Mariborska tekma je napeta, a med Kanglerjem in Flisom za drugi krog

Slovenija 17. Nov 202217:30 4 komentarji
Mariborski kandidati
N1/FACEBOOK

Najnovejša javnomnenjska raziskava, ki jo je za časnika Večer in Dnevnik opravila agencija Ninamedia, na volitvah za župana Mestne občine Maribor še vedno kaže na prednost aktualnega župana Saše Arsenoviča. Zanj bi glasovalo 38,6 odstotka vprašanih. Sledita nekdanji župan Franc Kangler z 22,4 odstotka in Vojko Flis z 19,3 odstotka podpore volilcev, ki se torej borita za uvrstitev v drugi krog.

Najnovejša javnomnenjska raziskava, ki jo je za časnika Večer in Dnevnik opravila agencija Ninamedia, na volitvah za župana Mestne občine Maribor še vedno kaže prednost aktualnega župana Saše Arsenoviča, ki kandidira s podpisi podpore. Zanj bi glasovalo 38,6 odstotka vprašanih.

Sledita nekdanji župan Franc Kangler (NLS) z 22,4 odstotka in Vojko Flis (Gibanje Svoboda) z 19,3 odstotka podpore. V primerjavi z anketo, objavljeno prejšnji teden, je Arsenovič izgubil 0,5 odstotka podpore, Kangler pa pridobil 3,4 odstotka. Za odstotek se je zvišala podpora tudi Flisu.

Ostali kandidati glede na raziskavo brez možnosti za drugi krog

V javnomnenjski raziskavi, ki jo je danes objavil Večer, sta na četrtem in petem mestu ponovno Lidija Divjak Mirnik (LPR) in Dejan Kaloh (SDS), a s slabšim rezultatom kot prejšnji teden. Oba bi tokrat podprlo 5,9 odstotka vprašanih (prejšnji teden sedem odstotkov).

Sledijo Vladimir Šega (Levica) z dvema odstotkoma podpore, Igor Jurišič (Stranka mladih-Zeleni Evrope) in Boštjan Klun (SD) s po 1,3 odstotka, Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev) z 0,9 odstotka in Nina Beyokol (Piratska stranka) z 0,7 odstotka podpore.

Miha Recek (SLS in Naša dežela), Matic Matjašič (Stranka mladih. Povezujemo), Aleksander Kamenik (Stranka Aleksandra Kamenika) in Bernard Memon (NSi) bi po tej anketi zbrali po 0,4 odstotka glasov. Na zadnjem mestu je znova Franc Jesenek (Stranka slovenskega naroda) z 0,2 odstotka podpore.

Največ sedežev v mestnem svetu Gibanju Svoboda?

Na volitvah v mestni svet še vedno prednjači Gibanje Svoboda, ki ga je v najnovejši anketi podprlo 22,7 odstotka vprašanih. Sledijo Lista Arsenovič za Maribor, SDS in SD.

Volilna udeležba bi lahko bila razmeroma visoka, saj je 61,4 odstotka vprašanih povedalo, da se bodo udeležili lokalnih volitev.

Javnomnenjsko raziskavo je za časnika Dnevnik in Večer opravila agencija Ninamedia med 12. in 15. novembrom, prek telefona na vzorcu 500 ljudi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje