Prvo srečanje poslanske skupine Gibanja Svoboda v parlamentu

Slovenija 12. Maj. 202216:02 > 16:37
Delite:
Poslanska skupina Gibanje Svoboda
Foto: Borut Živulović/BOBO

Pred jutrišnjo ustanovno sejo državnega zbora je danes potekalo prvo srečanje poslanske skupine Gibanje Svoboda.

V prostorih državnega zbora se je danes prvič sestala poslanska skupina Gibanja Svoboda. Predvsem je šlo za srečanje, kjer se je 41 poslancev, skupaj z nadomestnimi poslanci in nekaterimi strokovnjaki, sestalo, da razjasnijo določene stvari, je pred srečanjem povedal Miroslav Gregorič. O funkcijah, ki jih bodo posamezni poslanci imeli znotraj poslanske skupine, ni želel govoriti, prav tako ne, kdo bo vodja poslanske skupine, a je dodal: “To formiranje traja še kar nekaj časa, a zdaj smo blizu konca. Po sestanku bomo bolj vedeli, kdo bo imel kakšno funkcijo.”

73-letni Gregorič bo kot najstarejši poslanec do izvolitve novega predsednika oziroma predsednice državnega zbora vodil prvo sejo. “Nisem pričakoval oziroma nisem vedel, da sem najstarejši poslanec. Ne vem, ali mi je to v čast ali ne, da sem najstarejši, ampak zagotovo mi bo v veliko čast, da bom vodil ustanovno sejo državnega zbora,” je povedal Gregorič. Na vprašanje, kaj pričakuje od novega sklica DZ, pa je povedal, da je pred državnim zborom in vlado polno nalog, in to še v težjih okvirjih, kot je bilo do do zdaj in dodal: “Pričakujem resno delo z vljudnimi debatami. Lahko tudi ostrimi, ampak vljudnimi in da bo čim več rešitev narejenih v konsenzu za blaginjo vse Slovenije.”

V stranki Gibanje Svoboda imajo poleg najstarejšega še najmlajšega poslanca: Lenarta Žavbija, rojenega leta 1999. “Mislim, da nisem najmlajši poslanec v zgodovini državnega zbora, ker mi vseeno manjkajo trije tedni. Predvsem pa vidim svojo mladost kot eno odgovornost, ker nisem obremenjen z nekimi koncepti in postopki, ki so se v DZ in v ostalih političnih procesih dogajali v zadnjih 20 letih,” je pred srečanjem poslanske skupine povedal Žavbi. Ob tem je še dodal, da si želi, da bo, kot poslanec čim več delati na terenu, saj je bila to ena izmed njegovih predvolilnih obljub: “Torej jaz se že naslednji teden vračam na teren med ljudi, saj verjamem, da lahko na tak način največ naredimo. Vsak dan, ko ne bomo imeli sej v DZ, bom delal na terenu.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar