V Bovcu za drugi krog zmanjkalo le 20 glasov, poraženec zahteva ponovno štetje

Slovenija 22. Nov 202213:27 > 18:09 1 komentar
Lokalne volitve
Žiga Živulović/BOBO

Lista za Posočje - Bovec je na občinsko volilno komisijo v Bovcu vložila zahtevo za ponovno štetje glasov županskih volitev. Njihov kandidat Kristjan Omerović je v prvem krogu dobil 31,7 odstotka glasov, sedanji župan Valter Mlekuž pa 50,7 odstotka. To pomeni le okrog 20 glasov razlike med zmago slednjega v prvem krogu in morebitnim drugim krogom.

“Zelo smo zadovoljni z volilnim rezultatom, vendar želimo biti prepričani glede na majhno razliko, ki bi lahko pomenila drugi krog volitev. Razlika, ki bi nas uvrstila v drugi krog, je le 0,65 odstotka oziroma okrog 20 glasov,” je povedal županski kandidat Kristjan Omerović.

Kot je dodal, bi pri 1557 glasovih lahko prišlo do napake. “Ob tem se lahko izkaže, da imamo morda tudi manj glasov in bi sedanji župan dobil več veljavnih glasov,” je dejal, a ker je bil tako blizu drugega kroga, so se v štabu odločili, da zahtevajo ponovno štetje.

Tajnica občinske volilne komisije Občine Bovec Katarina Barbara Ostan Koren je potrdila, da je v ponedeljek prejela ugovor. Vložila ga je Lista za Posočje – Bovec, kar je za STA potrdil Omerović. O njem bo komisija odločila v zakonitem roku, je še povedala.

“Njihova odločitev me je kar malo presenetila, vendar s tem nimam nobenih težav. Občinska volilna komisija naj sedaj odloči, ali se gre v ponovno štetje. Jaz tega sicer ne bi naredil in bi častno priznal poraz. Vendar je to njihova pravica,” pa je odločitev Omerovićevega štaba danes komentiral Valter Mlekuž.

Lista za Posočje – Bovec je sicer v nedeljo dobila največ mandatov v občinskem svetu, volivci so ji namenili pet od skupaj 12 mandatov. Županova lista je dobila tri občinske svetnike.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje