Še drugi Golobov nesojeni kandidat pristal na listi Zelenih

Evropske Volitve 07. Maj 202419:12 6 komentarjev
Vodja porodnišnice Postojna: dr. Aleksander Merlo
Aleksander Merlo (Foto: Borut Zivulovic/ Bobo)

Direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo se bo volitev v Evropski parlament udeležil kot kandidat na listi Zelenih Slovenije. Še pred slabim mesecem je bil Merlo eden glavnih adutov Gibanja Svoboda, obetalo se mu je celo prvo mesto na listi.

Priznani slovenski ginekolog in direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo se je po nepojasnjenem umiku z vrha kandidatne liste Gibanja Svoboda za volitve v Evropski parlament odločil za drugo stranko. Za TV Slovenija je potrdil, da se bo na evropske volitve podal kot kandidat Zelenih Slovenije.

Na listi bo Merlo zasedel zadnje, deveto mesto, so potrdili tudi v stranki.

Merlo, za katerega je še pred slabim mesecem veljalo, da bo nosilec liste stranke premierja Roberta Goloba, je včeraj tudi sporočil, da izstopa iz Gibanja Svoboda.

Ginekolog, ki je bil aktiven tudi v nekdaj veliki LDS, ni bil edini kandidat Svobode, pri katerem se je zapletlo. Niti ni edini Golobov nesojeni kandidat, ki je pristal pri Zelenih.

Nad Svobodo je bil razočaran tudi Grošelj

Sestavljanje list s kandidati za evropske volitve je razočaralo tudi sedanjega evropskega poslanca Gibanja Svoboda (izvoljen je bil na listi takratne LMŠ, op. a.) Klemna Grošlja, ki je prav tako napovedal kandidaturo na listi Zelenih.

Kot smo poročali, je Grošelj kandidaturo na listi Gibanja Svoboda umaknil v začetku aprila, razloga za umik pa ne Grošelj ne Gibanje Svoboda nista želela komentirati. Po informacijah N1 je bil aktualni evropski poslanec Svobode nezadovoljen, ker so ga v Svobodi uvrstili na predvideno osmo mesto kandidatne liste, na katerem bi imel bolj malo možnosti za izvolitev v Evropski parlament.

Stranka Zeleni Slovenije ga je uvrstila na prvo mesto.

Zeleni Slovenije predvidevajo, da bodo potrebne podpise za vložitev liste kandidatov za evropske volitve zbrali do četrtka, je včeraj za STA povedal generalni sekretar stranke Nejc Škof. Stranka bo skupno listo oblikovala s Stranko mladih – Zeleni Evrope.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje