Violeta Tomić ob vložitvi kandidatne liste: Nekateri se nas očitno bojijo

Evropske Volitve 10. Maj 202420:41 4 komentarji

Stranka Nič od tega je na Državno volilno komisijo vložila kandidatno listo za evropske volitve. Predsednica stranke Violeta Tomić je ob tem dejala, da bodo stavili na "zdravo kmečko pamet", v predvolilni kampanji pa bodo s satiro nastavili ogledalo obstoječi politiki. Kandidatno listo so vložili ob podpori 1.100 volilcev, v stranki pa računajo na eno poslansko mesto.

Kandidatno listo za prihajajoče evropske volitve je na Državno volilno komisijo (DVK) vložila tudi novonastala stranka Nič od tega, ki jo vodi nekdanja poslanka Levice Violeta Tomić.

Tomić je tudi nosilka strankine liste, poleg nje so na njej še republiški energetski inšpektor Dare Hribar, samostojna podjetnica Tjaša Zorc Rupnik, nekdanji ljubljanski mestni svetnik Janez Stariha, odvetnica Alenka Pečnik, prevajalec Gregor Jankovič, ekonomistka Amadeja Kugl, nekdanji profesor na medicinski fakulteti Tomaž Makovec in upokojeni profesor Alberto Avguštinčič.

Stranka je na DVK v petek popoldne vložila 1.100 overjenih podpisov, nadejajo pa se osvojitve vsaj enega mandata evropskega poslanca oziroma poslanke. Predsednica stranke se je ob tem zahvalila tudi vsem tistim, ki so prispevali svoj podpis, da so lahko ustanovili politično stranko, s katero se zdaj podajajo na evropske volitve. Ob tem je dejala, da so imeli tudi nekatere težave na družbenih omrežjih, saj so imeli zablokiran Facebook račun.

“Nekateri se nas očitno bojijo. Ampak mi ne bomo oportunisti in vedno bomo rekli bobu bob. Naša lista je polna strokovnjakov, ki se nikoli niso bali upreti sistemu, kadar je sistem začel delati proti ljudem,” je dejala Tomić in ljudi pozvala, naj se volitev udeležijo v čim večjem številu.

Dodala je, da bo kampanja stranke pred volitvami prežeta s satiro, s katero bodo nastavljali ogledalo obstoječi politiki.

Na vprašanje, kakšne vrednote bo stranka zastopala, je odgovorila, da “zdravo kmečko pamet”. Napovedala je tudi, da s kandidaturo na evropskih volitvah začenjajo graditi stranko za naslednje državnozborske volitve.

Doslej je poleg liste Nič od tega vloženih še 10 kandidatnih list, med njimi so liste vseh parlamentarnih strank (Gibanje Svoboda, SDS, NSi, SD in Levica) ter strank SLS, Vesna, Resni.ca, Dobra država in DeSUS ter Zeleni Slovenije. Kandidature je mogoče vložiti še danes do polnoči.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje