Elon Musk bo kmalu postal še bogatejši

Gospodarstvo 26. Jan 202219:55 0 komentarjev
Elon Musk
PROFIMEDIA

Začetek leta 2022 za najbogatejšega Zemljana ni bil dober, a kot piše CNN Business, Elon Musk nima razloga za skrb. Nadaljevanje leta bo zanj najboljše do zdaj, napovedujejo analitiki. Ne astrološko, temveč finančno.

Vrednost Teslinih delnic Elona Muska se je letos znižala za 30 milijard dolarjev (približno 26,6 milijarde evrov) oziroma padla za 12 odstotkov.

A naslednjih 12 mesecev bi za Muska lahko bilo najbolj donosnih do zdaj. Če so analize pravilne, bo Tesla letos poslovala izjemno, to pa bo najbogatejšemu Zemljanu prineslo milijarde dolarjev v delniških opcijah.

Ne prejema plače, dobiva pa delniške opcije

Musk od Tesle ne prejema plače ali drugih nagrad. Dobiva pa delniške opcije glede na uspešnost podjetja, za zdaj pa kaže, da bodo dosegli vse ciljne vrednosti finančnih kazalcev in tržne vrednosti, poroča CNN Business.

Trenutno ima Elon Musk v lasti 177,7 milijona Teslinih delnic, ki pa imajo posebej slabo leto. Kljub temu Forbes njegovo premoženje ocenjuje na 241 milijard dolarjev (približno 213,9 milijarde evrov).

Tesla je vredna več kot deset največjih avtomobilskih proizvajalcev na svetu skupaj, čeprav ima bistveno manjšo prodajo.

Delniška opcija je pravica nakupa po vnaprej določeni, nižji ceni. Musk ima tako pravico do nakupa več milijonov delnic Tesle po ceni 70,01 dolarja na delnico. Na borzi je danes cena ene delnice okoli 930 dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!