Gašperšič, Fišer in Rigler zapuščajo upravo Darsa, Hajdinjak ostaja

Gospodarstvo 01. Dec 202219:39 > 21:08 8 komentarjev
Prva lopata tretja os
Aleš Uršej/BOBO

Nadzorni svet Darsa je na današnji seji s tremi člani uprave Petrom Gašperšičem, Romano Fišer in Boštjanom Riglerjem sklenil sporazumni dogovor o predčasnem prenehanju mandatov, je družba sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze. Predsednik uprave Valentin Hajdinjak, ki je bil v preteklosti podpredsednik NSi, medtem ostaja na položaju.

Od članov uprave, s katerimi so nadzorniki dosegli sporazum o predčasnem odhodu, je edini, ki še naprej ostaja zaposlen v Darsu, Peter Gašperšič. Romana Fišer in Boštjan Rigler namreč s 15. decembrom zapuščata družbo.

V upravi poleg predsednika Valentina Hajdinjaka ostaja tudi delavski direktor Rožle Podboršek, medtem ko nadzorniki danes novih članov uprave še niso imenovali.

Kot je danes poročal časnik Delo, naj bi po neuradnih informacijah nove člane uprave Darsa imenovali sredi decembra. Med kandidati se omenja nekdanjega predsednika uprave Elektra Ljubljana in nato vodjo kampanje pri Gibanju Svoboda za državnozborske volitve Andreja Ribiča. V skladu s statutom Darsa ima lahko uprava največ pet članov.

Dars že oktobra z novimi nadzorniki

Nova vlada je medtem v začetku oktobra že izvedla spremembe v nadzornem svetu Darsa, potem ko je skupščina družbe konec septembra zamenjala štiri od devetih članov nadzornega sveta.

S položaja je odpoklicala Roberta Rožiča, Štefana Šumaha, Jožeta Oberstarja in Jožefa Zimška, za nove nadzornike s štiriletnim mandatom pa imenovala Andreja Šušteršiča, Metoda Dragonjo, Nevenko Hrovatin in Janka Kramžarja. Šušteršič je predsednik nadzornega sveta, Dragonja pa njegov namestnik.

Nadzorni svet je sicer devetčlanski, v njem sedijo še Pavle Hevka, Anton Guzej ter trije nadzorniki, imenovani s strani zaposlenih, Nataša Ivančevič, Martin Stožir in Branko Švigelj.

Dars je v lasti države, pristojnosti skupščine družbe pa zanjo opravlja Slovenski državni holding, ki ga vodi Žiga Debeljak.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje