Generalni direktor Lukoila umrl pri padcu skozi okno

Gospodarstvo 01. Sep 202211:17 8 komentarjev
Ravil Maganov
PROFIMEDIA

Generalni direktor ruskega naftnega podjetja Lukoil Ravil Maganov je umrl pri padcu skozi okno moskovske bolnišnice. Policija je sprožila preiskavo, po poročanju medijev pa je najverjetnejši vzrok samomor. V bolnišnici so Maganovu diagnosticirali težave s srcem in depresijo.

Kot izpostavlja nemška tiskovna agencija dpa, to ni prva smrt med vodilnimi ruskimi menedžerji po izbruhu vojne v Ukrajini 24. februarja. Med drugim je maja umrl nekdanji prvi mož Lukoila Aleksander Subbotin, domnevno med okultnim zdravljenjem odvisnosti od alkohola.

Tudi sicer so od začetka leta našli mrtvih več vodilnih uslužbencev ruskih energetskih podjetij, vsi naj bi si vzeli življenje.

Dolgoletni namestnik vodje banke Gazprombank Igor Volobujev je konec aprila v videointervjuju, objavljenem na YouTubu, podvomil, da je šlo za samomore. Malo pred tem je Volobujev pobegnil v Ukrajino in ob tem navedel, da se želi tam boriti proti ruskim enotam.

Iz družbe Lukoil so medtem sporočili, da je 67-letnik umrl po “hudi bolezni”. “Z globokim obžalovanjem sporočamo, da je po hudi bolezni umrl Ravil Maganov,” je Lukoil zapisal v izjavi. Podrobnosti smrti niso razkrili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.