Mimovrste zapira štiri trgovine po Sloveniji

Gospodarstvo 30. Jan 202309:56 > 31. Jan 2023 08:32 7 komentarjev
Mimovrste
Google/pogled ulice

Spletni trgovec Mimovrste zapira štiri poslovalnice po Sloveniji, v katerih je bilo mogoče prevzeti kupljene stvari. Ob tem v podjetju napovedujejo, da nameravajo uvesti obsežno mrežo paketnih omaric po Sloveniji.

Spletni trgovec Mimovrste bo postopoma zaprl štiri fizične trgovine po Sloveniji, so za N1 potrdili v podjetju. Po poročanju Slovenskih novic gre za trgovine v Kopru, Ljubljani na Brnčičevi ulici, Celju in Kranju. Danes, 31. januarja, zapirajo prevzemno mesto v Kopru, do konca februarja pa bodo postopoma zaprli še ostala tri omenjena prevzemna mesta.

Še naprej bodo ostale odprte poslovalnice v Mariboru ter dve poslovalnici v Ljubljani (BTC in Šiška).

Na naše vprašanje, zakaj so se odločili za ta korak, so nam v podjetju, ki je nedavno dobilo novega lastnika – poljsko nakupovalno platformo Allegro, odgovorili, da želijo od letošnjega leta graditi na razvoju in uspešnem lansiranju trgovin, ki delujejo po konceptu cash & carry, in posledično izboljšati uporabniško izkušnjo z izgradnjo obsežne mreže zunanjih možnosti prevzema, kot so paketne trgovine.

“Na ta način želimo nadgraditi pozitivne izkušnje družbe Allegro na Poljskem, ki velja za najbolj priljubljenega akterja v sektorju spletnega poslovanja. Omenjena poslovna poteza nam bo omogočila, da zagotovimo učinkovitejšo geografsko pokritost in izboljšano uporabniško izkušnjo, saj nameravamo s svojim partnerjem, paketnim distributerjem GLS, uvesti obsežno mrežo paketnih omaric po Sloveniji. Naš cilj je zasledovati trajnostno in konkurenčno poslovanje, ki bo našim strankam zagotavljalo visoko kakovost storitev in učinkovite načine dostave,” so še zapisali.

Kot so pojasnili, želijo v prihodnje širiti mrežo svojih prevzemnih mest po principu razvejane mreže omaric. “Sprememba v našem načinu poslovanja pa hkrati pomeni, da bomo do konca februarja 2023 postopoma zaprli svoje štiri fizične trgovine v Sloveniji. Takšno odločitev smo stežka sprejeli, saj bo vplivala na nekatere naše zaposlene. Z vsemi, ki bodo spremembe občutili, smo že v fazi dogovarjanja, ponujeni sta jim bili tudi pomoč in podpora,” so še zapisali.

Preberite še: Inšpektorji: Zaračunavanje za osebni prevzem na Mimovrste ni dovoljeno

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje