Nadzorniki SDH o načrtu upravljanja naložb

Gospodarstvo 26. Okt 202218:27 0 komentarjev
SDH
Žiga Živulović jr./BOBO

Nadzorniki Slovenskega državnega holdinga so obravnavali prvi osnutek letnega načrta upravljanja kapitalskih naložb za prihodnje leto.

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je na današnji seji obravnaval prvi osnutek letnega načrta upravljanja kapitalskih naložb za prihodnje leto. Dokument bo sprejel konec novembra in ga nato poslal vladi v soglasje. Do konca meseca pa bo DZ posredoval letno poročilo o upravljanju kapitalskih naložb države in SDH za lani.

Nadzorni svet SDH se je seznanil s poročilom uprave SDH o upravljavskih aktivnostih, ki jih je SDH izvedel v letošnjem letu zaradi geopolitičnega dogajanja, povezanega z vojno v Ukrajini, in posledično zaostrenega gospodarskega okolja. Z njimi je naslovil povišana poslovno-finančna in druga tveganja ter pomembnost ustreznega upravljanja z njimi, so sporočili iz SDH.

Nadzorniki so med drugim obravnavali še poročilo o izvajanju dejavnosti pooblaščenca za skladnost poslovanja in integriteto za obdobje od julija do konca septembra ter se seznanili z ustno informacijo predsednika komisije za tveganja o poteku redne seje, so še navedli.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!