Ne hitite na črpalko: bencin in dizel bosta od jutri cenejša

Gospodarstvo 20. Maj 202413:25 1 komentar
Bencinska črpalka Mol
Foto: Borut Živulović/BOBO

Napovedi so se uresničile. Cene pogonskih goriv zunaj avtocestnega križa se bodo opolnoči znižale.

Opolnoči se bodo cene pogonskih goriv zunaj avtocestnega križa znižale. Kot so sporočili z ministrstva za okolje podnebje in energijo, se bo liter bencina pocenil za približno 4 cente in bo stal 1,495 evra. Pri 50 litrih bo to znašalo 74,75 evra.

Za dobra dva centa bo cenejši tudi liter dizelskega goriva, ki bo po novem stal 1,462 evra. Ob nakupu 50-litrskega rezervoarja bo treba na blagajni plačati 73,10 evra.

Prihodnja dva tedna bo treba manj plačati tudi za kurilno olje. Tudi tu bo pocenitev znašala okoli dva centa, liter pa bo stal 1,103 evra.

Trenutno se cene bencina spreminjajo na dva tedna, a kot je poročal Forbes, nov predlog ministrstva za okolje, podnebje in energijo predvideva spremembo pri določanju cene goriva. Namesto na vsaka dva tedna bi se po novem cene bencina spreminjale redkeje, in sicer le vsakih 28 dni oziroma na štiri tedne.

Nove cene goriva bodo veljale od 21. maja do vključno 3. junija. Ob tem velja poudariti, da se cene na črpalkah ob avtocestah in hitrih cestah oblikujejo prosto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje