Nemški trgovec se zanima za nakup Tuša

Gospodarstvo 31. Mar 202320:40 5 komentarjev
Tuš, Engrotuš
Tina Kosec/BOBO

Nemški trgovec Rewe se zanima za nakup slovenske družbe Engrotuš, ki je lastnik verige trgovin Tuš, poroča Delo. O zanimanju za slovenskega trgovca pišejo tudi nemški mediji.

Za nakup trgovske družbe Engrotuš, ki ima pri nas trgovine Tuš, se zanima tudi nemški trgovski velikan Rewe, poroča Delo.

Večinski lastnik Engrotuša je investicijski sklad Alfi, ki je do 80 odstotkov družbe prišel z nakupom terjatev bank do podjetja, 20-odstotni delež pa ima nekdanji prvi mož Tuša – podjetnik Mirko Tuš.

O zanimanju nemškega trgovskega velikana za Tuš poročajo tudi nemški mediji, po poročanju Dela pa naj bi Alfi za zdaj dobil več nezavezujočih ponudb. Med njimi naj bi bile tudi tri od morebitnih strateških kupcev.

Rewe je s približno 6.000 trgovinami v Nemčiji in še več kot 3.300 po Evropi eden največjih evropskih trgovcev. Pod njihovim okriljem delujeta Billa in BIPA, prisotni pa so na številnih evropskih trgih, tudi v naši bližini – na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji in na Madžarskem.

Investicijski sklad Alfi je večinski lastnik Engrotuša postal poleti 2020, sledilo pa je prestrukturiranje podjetja.

Februarja je portal Necenzurirano poročal, da se za Tuš zanima tudi črnogorski trgovec Voli, ki je v lasti Dragana Bokana.

Od konca leta 2021 je vodenje Engrotuša prevzel Dušan Mitič, mandata pa sta prenehala Andražu Tušu, sinu Mirka Tuša, in Juretu Kapetanu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje