Dotrajan grad prodajajo za 100.000 evrov: zanimanja veliko, a kupci niso resni

Nepremičnine 10. Apr 202314:37 6 komentarjev
grad Ponoviče
nepremičnine.net/posnetek zaslona

Grad Ponoviče, ki je potreben prenove in je zadnjih nekaj let nenaseljen, Kmetijsko-gozdarska zadruga Litija ponovno prodaja. Simbolična kupnina je določena v višini 100.000 evrov.

Kmetijska-gozdarska zadruga znova prodaja grad Ponoviče, ki je potreben prenove in je zadnjih nekaj let nenaseljen. Grad, s površino 1577 kvadratnih metrov in zemljiščem, ki obsega 2.609 kvadratnih metrov, je bil zgrajen leta 1700. Kupnina za grad je določena v višini 100.000 evrov, so za STA povedali v omenjeni zadrugi.

V zadrugi obžalujejo, da se v gradu zadržujejo radovedneži in občasno tudi vandali, kar še poslabšuje razmere na območju gradu. Streha gradu je dotrajana, omet odpada, v notranjosti objekta pa se je z leti nabralo toliko nesnage, da bo veliko dela tudi s pospravljanjem.

Potencialnih kupcev je veliko, a večina ni resnih oz. nima vizije razvoja. Zadruga poskuša skupaj z Občino Litijo najti resnega investitorja, ki bi v nekaj letih oživel in povrnil gradu staro slavo.

grad Ponoviče grad Ponoviče
nepremičnine.net/posnetek zaslona
grad Ponoviče grad Ponoviče
nepremičnine.net/posnetek zaslona

V Kmetijski-gozdarski zadrugi Litija ocenjujejo, da je kupnina za grad simbolična glede na potrebna vlaganja v njegovo sanacijo. Grad še vedno tržijo na nepremičninskem portalu, resnega kupca si želijo dobiti še letos.

Litijska občina je grad pred leti razglasila za spomenik lokalnega pomena. Kmetijsko-gozdarska zadruga Litija, ki je lastnica te nepremičnine iz Valvasorjevih časov, nima poslovnega interesa za obnovo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje