Nova menjava na vrhu lestvice najbogatejših na svetu

Gospodarstvo 28. Feb 202310:56 1 komentar
Elon Musk
PROFIMEDIA

Kontroverzni lastnik družbenega omrežja Twitter in izvršni direktor Tesle Elon Musk se je ponovno zavihtel na vrh lestvice najbogatejših oseb na svetu. Po velikem padcu vrednosti delnic podjetja Tesla ga je namreč s prvega mesta decembra lani izrinil izvršni direktor koncerna za luksuzne izdelke LVMH Bernard Arnault.

Ameriški milijarder Elon Musk je na Bloombergovi lestvici ponovno pridobil naziv najbogatejše osebe na svetu. Generalnega direktorja Tesle je decembra lani s prvega mesta izrinil Bernard Arnault, izvršni direktor francoske luksuzne znamke LVMH, zaradi česar je bil Musk več kot dva meseca drugouvrščeni.

Preberite še: Superjunak, genij, marsovec, debiljonar – vse podobe Elona Muska

S ponedeljkom pa je Bloomberg poročal, da je rast Teslinih delnic Muska znova dvignila na vrh indeksa milijarderjev. Muskovo neto premoženje je tako v ponedeljek po zaprtju delniških trgov po Bloombergu znašalo približno 187,1 milijarde dolarjev (dobrih 176,24 milijarde evrov). S tem je Musk presegel Arnaultovo premoženje, ki znaša 185,3 milijarde dolarjev (dobrih 174,54 milijarde evrov).

Vrednost Teslinih delnic je začelo strmo padati po Muskovem prevzemu Twitterja. Musk sicer morda drži trenutni naziv najbogatejše osebe na svetu, vendar ima tudi rekord za največjo izgubo osebnega premoženja v zgodovini. Prav padec Teslinih delnic je Muska popeljal v Guinnessovo knjigo rekordov. Po Forbesovih podatkih je vrednost Muskovega osebnega premoženja padla s 320 milijard dolarjev (301 milijarda evrov) na vrhuncu iz leta 2021 na 138 milijard dolarjev (dobrih 130 milijard evrov) januarja 2023.

Preberite še: Neslavni Guinnessov rekord Elona Muska

elon musk, tesla
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje