Novartis s stomilijonsko naložbo v Mengšu do novih delovnih mest

Gospodarstvo 27. Jun 202308:03 1 komentar
Novartis
Arnd Wiegmann/REUTERS

Farmacevtski gigant Novartis bo prihodnji teden obeležil naložbo v gradnjo centra za razvoj bioloških zdravil v Mengšu.

Švicarski farmacevtski velikan Novartis bo prihodnji teden slovesno obeležil novo naložbo v gradnjo centra za razvoj bioloških zdravil v Mengšu.

Gre za 111 milijonov evrov visoko naložbo, ki bo prinesla predvidoma 100 novih delovnih mest.

Slovesna obeležitev bo potekala 5. julija v Mengšu, častni govorec bo predsednik vlade Robert Golob, je še razvidno iz današnjega vabila na omenjeni dogodek.

Novartis bo v okviru naložb v razvoj bioloških zdravil naslednje generacije v Mengšu v novi Center za razvoj bioloških zdravil, kot omenjeno, vložil 111 milijonov evrov.

Center bo po navedbah Novartisa omogočal nove razvojne zmogljivosti, vključno s klinično proizvodnjo za podporo zgodnjim fazam kliničnih preskušanj inovativnih bioloških zdravil.

“Naložba v Sloveniji dopolnjuje globalno naložbo Novartisa v razvoj bioloških zdravil naslednje generacije. S tem bo podjetje vzpostavilo znanstveno okolje, ki bo okrepilo zmogljivosti za zgodnji tehnični razvoj bioloških zdravil,” so zapisali.

Z novo naložbo bo Novartis v Sloveniji okrepil svoj položaj kot ena ključnih Novartisovih lokacij za razvoj in proizvodnjo inovativnih bioloških zdravil, še dodajajo.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

 

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje