Nove povezave Ryanaira z letališča povsem blizu nas

Gospodarstvo 17. Nov 202210:22 1 komentar
Ryanair
Foto: PROFIMEDIA

Irski letalski nizkocenovnik Ryanair je predstavil novi letalski povezavi z bližnjega letališča v Trstu. Tržaško letališče bodo povezali še z Dublinom in Barcelono.

Zadnjih nekaj mesecev se Ryanair omenja z morebitno vrnitvijo v Slovenijo. Predstavniki irskega nizkocenovnika so se v začetku junija sestali s člani gospodarskega in infrastrukturnega ministrstva, oktobra pa je njihovo hčerinsko podjetje Lauda Europe iskalo kabinsko osebje v Mariboru.

Ryanair prihoda v Slovenijo ni potrdil, je pa povečal število linij z bližnjega letališča v Trstu. Zdajšnjim devetim povezavam bo prihodnjo pomlad dodal še dve. S tržaškega letališča bo letel še v Dublin in Barcelono.

V irsko prestolnico bo letel dvakrat tedensko, cene pa se začnejo pri 36 evrih. Tudi v katalonsko prestolnico bo poslal dve letali tedensko, najcenejše letalske vozovnice pa se začnejo pri 42 evrih.

Z Brnika do 14 destinacij

Z ljubljanskega letališča je v zimskem voznem redu z 12 rednimi prevozniki mogoče neposredno potovati do 14 destinacij. V prvem devetmesečju so na letališču našteli 750.000 potnikov, kar je 174 odstotkov več kot v istem obdobju lani.

“Za nami je uspešna poletna sezona, ki je na ljubljansko letališče spet prinesla tisti pravi popotniški vrvež,” je oktobra v sporočilu za javnost izpostavila poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel, ki ob nadaljnjem okrevanju letalskega prometa upa, da se bodo ob koncu leta približali milijonu oskrbljenih potnikov.

Poleti na sestanku v Sloveniji

Zastopniki Ryanaira so poleti na sestanku s predstavniki gospodarskega in infrastrukturnega ministrstva predstavili aktivnosti podjetja in željo, da bi poleti 2023 začeli leteti z ljubljanskega letališča.

Na sestanku so predstavniki Ryanaira izpostavili, da je Slovenija edina država v Evropski uniji (EU), v katero še ne letijo, zato bi radi v naslednjem letu vzpostavili povezavo. Ljubljansko letališče jim je zanimivo zaradi bližine glavnega mesta Slovenije in Bleda. Ryanair je eden največjih letalskih prevoznikov, na Balkanu pa ima največjo bazo na zagrebškem letališču, od koder leti na 27 destinacij. Omenjeni letalski prevoznik leti sicer z več bližnjih letališč: Trst, Dunaj, Salzburg in Celovec.

Ryanair je sicer na kratko, leta 2007 in 2008, že letel v Slovenijo, in sicer iz Maribora v London (Stansted).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje