Prisilna poravnava za znanega trgovca: kaj bo s poslovalnicama v Sloveniji?

Peek & Cloppenburg
PROFIMEDIA

Zaradi inflacije in manjše potrošnje sta se v težavah znašla dva poznana trgovca z oblačili. Nizozemski Scotch & Soda je podal zahtevo za stečaj, Peek & Cloppenburg pa se v Nemčiji sooča s prisilno poravnavo. Nemško podjetje ima dve poslovalnici tudi v Sloveniji.

V začetku marca je nemški trgovec z oblačili Peek & Cloppenburg vstopil v prisilno poravnavo. V podjetju naj bi se soočali s težavami pri spletni prodaji, ki naj nikakor ne bi izpolnjevala njihovih pričakovanj, poroča hrvaška revija Fenix.

Peek & Cloppenburg, ki prodaja obleke dražjih znamk, ima poslovalnice širom Evrope, dve prodajni mesti ima tudi v Sloveniji. Prodajalno imajo v ljubljanski Supernovi na Rudniku ter v mariborskem Europarku.

Usoda obeh prodajaln pa trenutno ni pod vprašajem. “Ta postopek nikakor ne bo vplival na delovanje prodajaln drugod po Evropi,” so za N1 zatrdili v podjetju. Kot so nam še sporočili, lahko vseh 67 prodajaln tudi v Nemčiji nemoteno posluje, in to kljub prisilni poravnavi.

Podjetje bo namreč po veljavni nemški zakonodaji lahko nemoteno poslovalo in izvajalo spremembe. Vodstvo bo na položaju ostalo, nad njihovim delovanjem pa bo bdel skrbnik, ki ga je tja postavilo sodišče. Vodstvo Peek & Cloppenburga ima sedaj tri mesece časa, da pripravi spremembe, ki bodo podjetje izpeljale iz krize. Te bo nato v potrditev predstavilo upnikom.

Zaradi pandemije, visoke inflacije in manjše potrošnje je v težave zabredel še en trgovec z oblačili. Podjetje Scotch & Soda je ta teden v Amsterdamu vložilo zahtevo za stečaj. Kot poroča tiskovna agencija Reuters, naj bi stečaj vplival le na njihovo delovanje na Nizozemskem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje