Ryanair napovedal več kot 5.000 novih delovnih mest

Gospodarstvo 16. Sep 202111:04 > 11:19
Ryanair
Christian Hartmann/REUTERS

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair namerava v prihodnjih petih letih ustvariti več kot 5.000 novih delovnih mest. Ob izbruhu pandemije covida-19, ko je letalski promet praktično zastal, je Ryanair napovedal ukinitev 3.000 delovnih mest.

Irski nizkocenovnik je po besedah izvršnega direktorja Michaela O’Learyja danes v precej boljši kondiciji. Med drugim je podjetju uspelo pridobiti nove letalske slote, ki so se izpraznili zaradi propada nekaterih letalskih družb. O’Leary je pred letno skupščino družbe napovedal, da bo Ryanair letos odprl 10 novih baz po Evropi.

Pet let, 5.000 novih delovnih mest

“Ryanair namerava v prihodnjih petih letih ustvariti več kot 5.000 novih delovnih mest za pilote, kabinsko osebje in inženirje,” je še povedal izvršni direktor in izpostavil tudi najnovejšo pridobitev podjetja – 50 milijonov evrov vreden letalski center v Dublinu. Še dve podobni naložbi podjetje v prihodnjih petih letih načrtuje v Španiji in na Poljskem.

Ryanair
Paul Hanna/REUTERS

V podjetju so zvišali tudi napoved rasti v prihodnjih petih letih. Po novem pričakujejo, da bo rast potnikov 50-odstotna, potem ko so v preteklih ocenah govorili o 33-odstotni rasti. Vodstvo družbe po poročanju nemške tiskovne agencije dpa pričakuje, da bo število potnikov do marca 2026 doseglo 225 milijonov, kar je 25 milijonov več od prvotnih ciljev.