Skupščina Elektra Ljubljana o menjavi nadzornikov

Gospodarstvo 14. Nov 202214:45 0 komentarjev
Elektro Ljubljana: Aleksander Zupančič
Žiga Živulović jr./Bobo

Skupščina Elektra Ljubljana bo 16. decembra na predlog Slovenskega državnega holdinga (SDH) odločala o menjavi treh nadzornikov družbe.

SDH predlaga razrešitev Božidarja Godnjavca, Davorina Dimiča in Gorazda Justinka, namesto njih pa bi za nadzornike s štiriletnim mandatom imenovali Vekoslava Korošca, Marka Naraločnika in Davida Skornška.

Nadzorni svet Elektra Ljubljana po statutu družbe sestavlja šest članov, od katerih so štirje predstavniki delničarjev, dva pa sta predstavnika zaposlenih. Godnjavec, Dimič in Justinek so skupaj z Urško Gašperlin kot predstavniki delničarjev štiriletni mandat nastopili 1. septembra lani.

Dobra dva meseca pozneje, novembra 2021, so nadzorniki z mesta predsednika uprave razrešili Andreja Ribiča, pri njegovi razrešitvi pa so se pojavili očitki o političnem kadrovanju v energetiki. Ribiča so namreč pred razrešitvijo povabili v prostore največje parlamentarne stranke SDS v državnem zboru, kjer mu je sekretar te stranke Borut Dolanc, kot je Ribič povedal medijem, ponudil dogovor o predčasni razrešitvi z mesta predsednika uprave. Ribič dogovora ni sprejel, nato ga je nadzorni svet krivdno razrešil.

Uradno je moral oditi zato, ker je zavlačeval s prodajo deleža Elektra Ljubljana v družbi Gen EL, ki obvladuje polovični delež Gen-I.

Upravo Elektra Ljubljana je od Ribičevega odhoda začasno vodil Marjan Ravnikar, februarja letos pa so nadzorniki za predsednika uprave s štiriletnim mandatom imenovali Aleksandra Zupančiča.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!