Skupščina Thermane imenovala nove nadzornike

Gospodarstvo 10. Avg 202220:48 0 komentarjev
Thermana
Thermana

Skupščina Thermane, katere 100-odstotna lastnica je DUTB, je za nove nadzornike imenovala Denis Tavčar, Renato Zadravec, Leo Lokan Ivančič in Luko Prebila. Z mandatom bodo nastopili v četrtek.

Skupščina Thermane, katere 100-odstotna lastnica je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), je danes iz nadzornega sveta Thermane odpoklicala Valentina Hajdinjaka, Uroša Zupana, Davida Srebrniča in Boštjana Marovta. Za nove nadzornike je imenovala Denis Tavčar, Renato Zadravec, Leo Lokan Ivančič in Luko Prebila.

Novi člani nadzornega sveta, predstavniki DUTB, bodo štiriletni mandat nastopili v četrtek, potem ko so odpoklicani nadzorniki z delom zaključili danes, izhaja iz sporočila za javnost, ki so ga iz Thermane poslali po današnji izredni skupščini.

Hajdinjak, Zupan, Srebrnič in Marovt tako nadzorni svet družbe zapuščajo po slabem letu. Na predlog DUTB jih je skupščina za nadzornike namreč imenovala konec lanskega avgusta.

Razrešitev in imenovanje članov nadzornega sveta je bila edina tema današnje izredne skupščine, ki so jo na zahtevo DUTB sklicali 2. avgusta, izhaja iz sklica skupščine.

DUTB je lastnica Thermane od leta 2015, konec leta 2019 pa je izglasovala iztisnitev preostalih delničarjev. DUTB bo po načrtih lastništvo Thermane prenesla na novoustanovljeni državni turistični holding, pod okriljem katerega naj bi bili še Terme Olimia, Istrabenz Turizem, Sava Turizem, Adria Ankaran, Hit Alpinea in turistična veja novogoriškega Hita.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!