Slaba novica za potnike: Ryanair odpoveduje številne jesenske lete

Gospodarstvo 28. Sep 202320:42 0 komentarjev
Ryanair
Paul Hanna/REUTERS

Irski nizkocenovni prevoznik Ryanair je napovedal, da bo zaradi zamud pri naročilih Boeingovih letal to jesen močno zmanjšal število letov.

Ryanair je eden največjih kupcev Boeingovih letal. Sporočili so, da so med septembrom in decembrom pričakovali dobavo 27 letal. Vendar bo verjetneje do decembra dostavljenih le 14 letal. Do zamudo prihaja v proizvodnji v ameriškem Kansasu, zamikajo pa se tudi popravila v Seattlu.

Zato bo družba Ryanair s koncem oktobra zmanjšala število letov. Potnike bodo o tem v prihodnjih dneh obvestili po elektronski pošti.

Zmanjšali bodo število letal v bazi v belgijskem mestu Charleroi, Dublinu in Italiji, vključno z Bergamom, Neapljem in Piso. Zmanjšati nameravajo tudi število letal na britanskem letališču East Midlands, portugalskem Portu in nemškem Kölnu.

“Trenutno ocenjujemo, da zamude pri dostavi ne bodo bistveno vplivale na naš letošnji ciljni promet 183,5 milijona potnikov,” je dejal izvršni direktor skupine Michael O’Leary. “Če pa se bodo zamude podaljšale do januarja ali marca 2024, bomo morda morali ponovno pregledati to oceno in jo nekoliko znižati,” je dodal.

Oceno števila potnikov je družba znižala že julija zaradi morebitnih zamud pri dobavi boeingovih letal in protestov kontrolorjev letenja. Takrat so oceno znižali s 185 milijonov na 183,5 milijona.

Na vprašanje, ali lahko potrdi zamude pri dobavah in kdaj bodo letala morda dostavljena, je tiskovni predstavnik Boeinga dejal, da cenijo partnerstvo z Ryanairom in še naprej zagotavljajo podporo.

Spremljajte najnovejše novice!