Spotify ustregel Adele in umaknil gumb za naključno predvajanje pesmi

Gospodarstvo 21. Nov 202121:09 0 komentarjev
Adele
PROFIMEDIA

Pevka Adele vedno znova potrjuje svojo neizmerno moč. Tokrat ji je uspelo ustvarjalce platforme za pretočno predvajanje glasbe Spotify prepričati, da so s platforme (vsaj deloma) umaknili funkcijo za naključno predvajanje pesmi na albumu. "Našim zgodbam je treba prisluhniti tako, kot smo si zamislili," je argumentirala, iz podjetja Spotify pa so ji odgovorili, da bi zanjo storili vse.

Pevki Adele, ki je v petek izdala svoj četrti studijski album z imenom 30, je uspelo prepričati ustvarjalce za pretočno predvajanje glasbe Spotify k temu, da so (vsaj deloma) spremenili zmogljivosti svoje platforme.

Na Twitterju je namreč potožila, da jo moti funkcija za naključno predvajanje pesmi na določenem albumu. “Albumov in zaporedij sklad na njih ne ustvarjamo tako skrbno in premišljeno brez razloga,” je zapisala.

“Naša umetnost pripoveduje zgodbo in našim zgodbam je treba prisluhniti tako, kot smo si zamislili,” je dodala priljubljena pevka.

Iz podjetja Spotify so ji na Twitterju odgovorili: “Vse za vas.”

Funkcijo umaknili le delno

Kmalu zatem so s platforme umaknili funkcijo za naključno predvajanje pesmi na albumu, ki je bila prej nastavljena kot privzeta funkcija. Kljub temu pa so možnost naključnega predvajanja pesmi umaknili le s strani albumov, ne pa tudi s strani posameznih skladb na albumu.

To pomeni, da lahko uporabniki platforme še vedno izberejo, s katero pesmijo bodo začeli poslušati album, in se odločijo za predvajanje skladb v naključnem vrstnem redu, kot poroča BBC.

Naključno predvajanje pesmi je prav tako še vedno možno na seznamih sklad, ki si jih uporabniki lahko sestavljajo sami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!