Sprememba pri ceni goriv: se vam izplača počakati?

Gospodarstvo 26. Sep 202208:03 > 14:42 2 komentarja
gorivo bencin nafta Petrol denar
N1/Uroš Kokol

Opolnoči se bosta tako 95-oktanski neosvinčeni bencin kot tudi dizel pocenila. Bencin se bo zunaj avtocest pocenil za 0,1 centa na 1,353 evra na liter, dizel za 8 centov na 1,603 evra na liter. Znižala se bo tudi najvišja dovoljena drobnoprodajna cena kurilnega olja.

Ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva se bosta zunaj avtocest in hitrih cest opolnoči znižali. V primerjavi s prejšnjo spremembo cen je pocenitev izrazitejša pri dizelskem gorivu. Cena za liter se bo spustila z 1,683 evra na 1,603 evra, kar je osem centov manj, kot je bilo treba odšteti od 13. septembra.

Manjša pocenitev pa je tokrat pri 95-oktanskem bencinu, saj ostaja na približno isti ravni glede na preteklo 14-dnevno obdobje. Zanj je trenutno treba odšteti 1,354 evra za liter, opolnoči se bo cena spustila na 1,353 evra.

Najvišja dovoljena drobnoprodajna cena kurilnega olja bo od torka znašala 1,287 evra na liter, kar je za slabih 8 centov manj kot v preteklem 14-dnevnem obdobju.

Nova cena bo veljala od torka, 27. septembra, do vključno ponedeljka, 10. oktobra.

Cene pogonskih goriv se izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja ameriški dolar-evro. Modelske cene se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij cen mineralnih naftnih derivatov.

Cene pogonskih goriv na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah trgovci določajo sami.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje