Tudi Amazon v množična odpuščanja, službo bo izgubilo 10.000 ljudi

Gospodarstvo 14. Nov 202219:40 0 komentarjev
Amazon
PROFIMEDIA

Po tem, ko sta dve izmed največjih in najbolj dobičkonosnih podjetij na svetu, Meta in Twitter, napovedali množična odpuščanja oziroma že odpustili kopico zaposlenih, se jima, kot kaže, pridružuje tudi Amazon. Po poročanju Guardiana naj bi iz podjetja kmalu odpustili 10.000 zaposlenih.

Podjetje Amazon bo odpustilo okrog 10.000 zaposlenih iz korporativnega in tehnološkega sektorja. Odpuščanja naj bi se po poročanju New York Times začela že ta teden.

Kadrovski rezi bodo največji v sektorju prodaje naprav ter v maloprodaji in kadrovski službi. Kot piše Guardian, je od letošnjega leta v Amazonu zaposlenih okrog 1.608.000 ljudi. Z odpuščanji bi tako izgubili okrog tri odstotke korporativnega kadra in manj kot en odstotek svoje globalne delovne sile.

Lastnik Amazona Jeff Bezos je nedavno že posvaril pred prihajajočo recesijo. V nedeljo je Bezos za CNN dejal, da “če v recesiji nismo zdaj, jo bomo verjetno dosegli zelo kmalu”. Ljudem je svetoval, naj se odpovedo tveganim naložbam in dvakrat premislijo o svojih poslovnih odločitvah.

To bo največji val odpuščanj v zgodovini spletnega trgovca, ki se tako pridružuje podjetjema Meta in Twitter, iz katerih je prav tako primorano oditi večje število zaposlenih. Prejšnji teden je Meta, krovno podjetje Facebooka in Instagrama, naznanilo odpuščanja več kot 11.000 delavcev, kar je 13 odstotkov tamkaj zaposlenih. Kot razlog so navedli varčevanje. Twitter pa je po Muskovem prevzemu odpustil kar polovico od trenutnih 7.500 zaposlenih, še dodaja Guardian.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!