Upad prodaje igralnih konzol oklestil pričakovani letni dobiček Nintenda

Digitalno 07. Feb 202310:22 0 komentarjev
Igranje videoiger Nintendo
PROFIMEDIA

Zaradi upada prodaje igralnih konzol je Nintendo za okoli osem odstotkov znižal pričakovanja glede letnega dobička. Japonski proizvajalec igralnih konzol in videoiger je sicer zadovoljen s prodajo novih iger.

Japonski proizvajalec igralnih konzol in videoiger Nintendo je oklestil napoved čistega dobička za poslovno leto 2022-2023. Po novem pričakujejo, da bo ta znašal 370 milijard jenov (2,6 milijarde evrov), medtem ko so pred tem računali na 400 milijard jenov. Kot razlog so navedli upad prodaje igralnih konzol.

Pokemon Scarlet in Violet ter Splatoon 3 gresta dobro v prodajo

S prodajo novih iger, kot sta Pokemon Scarlet in Violet ter Splatoon 3, so v japonskem podjetju zadovoljni. Na drugi strani pa je prodaja strojne opreme, predvsem igralne konzole Nintendo Switch, med aprilom in decembrom na letni ravni upadla za 21 odstotkov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Težavo za Nintendo predstavlja pomanjkanje računalniških čipov in drugih računalniških komponent, ki je do konca poletja omejevalo proizvodnjo. Posledično je upadla tudi prodaja programske opreme, torej videoiger, in sicer za štiri odstotke v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Podjetje, ustanovljeno leta 1889, je v poslovnem letu 2020-2021 zabeležilo rekordnih 480 milijard jenov čistega dobička na račun večjega povpraševanja po videoigrah in igralnih konzolah v luči pandemičnih omejitev gibanja.

Preteklo poslovno leto je Nintendo to številko skoraj izenačil, saj konzola Switch in videoigre še naprej beležijo močno prodajo, še navaja AFP.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!