V ekipo Pirc Musar Igor Mervič, vrata naj bi bila odprta še Tatjani Bobnar

Gospodarstvo 16. Feb 202313:59 7 komentarjev
Igor Mervič, Spar
Žiga Živulović jr./Bobo

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je za posebnega pooblaščenca za področje gospodarskih zadev imenovala Igorja Merviča, dolgoletnega generalnega direktorja Spar Slovenija. Sedmerici svetovalcev predsednice pa bi se utegnila kmalu pridružiti še Tatjana Bobnar, ki se jo omenja kot možno svetovalko za nekatera varnostna vprašanja.

Predsednica Nataša Pirc Musar je z današnjim dnem za svojega posebnega pooblaščenca za področje gospodarskih zadev imenovala Igorja Merviča. Njun dogovor o sodelovanju velja do konca letošnjega leta.

“Igor Mervič bo s predsednico republike sodeloval na področju samooskrbe in prehranske varnosti, gospodarskih vprašanj ter drugih področjih, kjer ima dolgoletne strokovne izkušnje. Ena izmed njegovih glavnih nalog bo priprava predsedničinega foruma o samooskrbi in prehranski varnosti, ki je načrtovan v oktobru 2023,” sporočajo iz kabineta predsednice.

Dolgoletni direktor Spara

Igor Mervič je bil 28 let direktor Spar Slovenija, slovenske podružnice nizozemske verige trgovin. Začel je praktično iz ničle, leta 1992, ko je prišel, je imela namreč trgovska veriga pri nas le 120 zaposlenih. Do konca 2020, ko je zapustil položaj, pa se je število povečalo na 4.877.

Mervič je sicer še vedno član nadzornega sveta in svetovalec koncerna. Mervič je bil med drugim tudi član upravnih odborov Trgovinske zbornice Slovenije in Košarkarskega kluba Olimpija. Januarja 2022 mu je Združenje Manager podelilo priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta.

Prihaja še Bobnar?

Po naših informacijah pa obstaja precejšnja možnost, da se bo ekipi Nataše Pirc Musar v kratkem pridružila še nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar, ki naj bi predsednici republike svetovala pri nekaterih vprašanjih na področju varnosti. Možnost o njeni zaposlitvi v uradu predsednice republike se je sicer omenjalo že v času, ko so se zaostrovala nesoglasja med premierjem Robertom Golobom in Bobnar, ki so vodila k njenemu odstopu s čela notranjega ministrstva.

Bobnar bi se pridružila sedemčlanski ekipi najožjih svetovalcev predsednice, ki jo sestavljajo Zlatko Šabič, Miriam Možgan, Eva Tomič, Nataša Dolenc, Breda Bunič, Aleksej Skok, Biserka Marolt Meden. Večina jih je že zaposlenih v uradu predsednice, Marolt Meden funkcijo opravlja nepoklicno, Šabič pa do konca junija ostaja zaposlen na ljubljanski fakulteti za družbene vede (FDV) in do takrat predsednici svetuje pro bono.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje