V upravi Petrola po novem Sašo Berger in Marko Ninčević

Gospodarstvo 20. Jul 202320:16 0 komentarjev
Petrol
Foto: Aljaž Uršej/N1

Petrol dobiva drugačno sestavo uprave. Danes se je namreč nadzorni svet Petrola seznanil z odstopno izjavo člana uprave Jožeta Bajuka, hkrati pa je na predlog mandatarke, predsednice uprave Nade Drobne Popović v upravo imenoval Marka Ninčevića in Saša Bergerja. Oba sta imenovana za petletni mandat.

Nadzorni svet družbe Petrol se je danes seznanil z odstopno izjavo člana uprave Jožeta Bajuka ter na predlog mandatarke, predsednice uprave Nade Drobne Popović v upravo imenoval Marka Ninčevića in Saša Bergerja. Prvi bo petletni mandat začel 1. septembra, drugi pa 15. septembra, je prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočil Petrol.

Po odstopu Bajuka, ki je bil v upravi odgovoren za področje energije, rešitev, logistike in operativnega poslovanja, je Drobne Popović za člana uprave predlagala Ninčevića, ki je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist in ima opravljeno diplomo MBA, ter Bergerja, ki je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist.

Od 15. septembra naprej bo sestava uprave popolnjena v skladu s statutom družbe in bo šestčlanska: predsednica uprave bo Drobne Popović, člani uprave pa Matija Bitenc, Jože Smolič, Berger in Ninčević ter Zoran Gračner kot delavski direktor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!