Zreškemu županu nov mandat, čeprav je molčal o uhajanju kromove pare v Uniorju

Gospodarstvo 20. Nov 202223:27 0 komentarjev
Boris Podvršnik
Občina Zreče

V Zrečah je aktualni župan Boris Podvršnik (SDS) dobil še en mandat, čeprav se je ta teden izkazalo, da je pred občani izvedel za izpust potencialno nevarne kromove pare v Uniorju, pa jim tega ni sporočil. Zbral je skoraj 66 odstotkov glasov. Njegov izzivalec Vladimir Kukavica (Gibanje Svoboda) je zbral 34 odstotkov.

Zreče so se ta teden znašle v središču pozornosti slovenske javnosti, potem ko je proizvajalec orodja Unior presenetil z objavo, da je že pred tremi tedni zaznal uhajanje pare iz kadi za galvanizacijo – javnosti pa o tem do takrat ni obvestil. Uprava, ki jo vodi Darko Hrastnik, se zdaj kesa, ker javnosti o uhajanju potencialno nevarnih snovi ni obvestila prej.

A molčal je tudi župan Boris Podvršnik. Za dogodek je izvedel v začetku novembra, ta teden pa je za N1 med drugim dejal: “Poglejte, tudi ko smo se pogovarjali s strokovnjaki, je bilo rečeno, da je za ukrepanje prepozno in se zdaj samo še ugotavljajo morebitne posledice.”

Danes je imel Podvršnik le enega protikandidata, Vladimirja Kukavico iz Gibanja Svoboda. Podvršnik je ob 51-odstotni volilni udeležbi (leta 2018 je bila slab odstotek višja) zbral 66 odstotkov glasov, Kukavica pa 34 odstotkov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!