Hongkong zaradi delta različice ukinja vse lete z Otoka

Koronavirus 29. Jun 202111:08 0 komentarjev
Hongkong
REUTERS/Tyrone Siu

Hongkong s 1. julijem ukinja vse lete iz Združenega kraljestva zaradi delta različice koronavirusa. Na Otoku se soočajo z največjim poskokom novih okužb v Evropi.

Hongkong je Združeno kraljestvo dal na seznam držav z “izjemno visokim tveganjem” zaradi delta različice koronavirusa, ki je povzročila strmo rast okužb na Otoku.

S 1. julijem bodo prepovedali tudi vse lete z Otoka, vstop v državo pa bo prepovedan tudi posameznikom, ki so v Veliki Britaniji preživeli več kot dve uri, tudi v primeru, da prihajajo s katerega drugega letališča.

Kljub visoki precepljenosti se Združeno kraljestvo sooča z največjim porastom novo potrjenih primerov koronavirusa v Evropi. Večina okužb je povezanih z delta različico virusa.

V Hongkongu so prvi primer okužbe s to varianto potrdili prejšnji teden, s tem pa so po 16 dneh potrdili sploh prvi primer okužbe. Vse od lani v mestu veljajo izredno strogi ukrepi, s katerimi so uspešno zajezili širjenje virusa skozi pandemijo.

Mestne oblasti so v zadnjem času zaznali naraščajoče število okužb pri potnikih iz Velike Britanije, ki morajo, kot vsi ostali posamezniki, ob prihodu v karanteno.

Kot poroča Reuters, so starši Hongkonžanov, ki študirajo v VB, zaskrbljeni zaradi novice o ukinitvi letov, saj bodo izgubili povezavo s svojimi otroci. Prepoved letov je veljala že med decembrom 2020 in letošnjim majem.

Zaradi delta različice so prepovedali lete tudi iz številnih drugih držav, med drugim iz Indije, Indonezije, Nepala, Pakistina in Filipinov.

Napetost med Veliko Britanijo in Hongkongom narašča tudi zaradi kritik varnostnega zakona, s katerim v Hongkongu pritiskajo na opozicijske medije in kritične glasove. Britanska vlada je dejala, da z zakonom “omejujejo pravice in svoboščine Hongkonžanov” in kršijo skupno deklaracijo britanske in kitajske vlade o vprašanju Hongkonga iz leta 1984.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!