Janković o silvestrovanju v Ljubljani: Čakali bomo do zadnjega

Koronavirus 30. Nov 202118:56 > 18:56 0 komentarjev
Silvestrovanje 2007
Tina Kosec/BOBO

Minister za zdravje Janez Poklukar je na vladni novinarski konferenci napovedal, da bodo odlok o sejemski dejavnosti nadgradili v smeri, da bodo navodila bolj jasna in glede na trenutno epidemiološko situacijo tudi bolj striktna. Predvidoma bo sprejet na četrtkovi seji vlade. Ljubljanski župan Zoran Janković je dejal, da si želijo jasnih odgovorov. Pripravljen je že tudi program za silvestrovanje, ne vedo pa še, ali bo ta izveden.

Vlada je v petek na dopisni seji spremenila odlok in določila, da mora biti območje sejemske dejavnosti ograjeno in imeti ločena vhod in izhod.

Mateja Logar, vodja svetovalne skupine za covid-19, je v oddaji N1 STUDIO povedala, da so oni sicer predlagali, da božični sejmi zaradi epidemiološke situacije letos ne bi potekali. Minister za zdravje Janez Poklukar je dejal, da bodo odlok nadgradili tako, da bodo navodila bolj jasna in tudi bolj striktna. Predvidoma bo ta odlok sprejet v četrtek na seji vlade.

Ljubljanski župan Zoran Janković se je danes sestal s Tomažem Čakšem iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), a novih napotkov ni dobil. Z Mestne občine Ljubljana (Mol) so po sestanku za STA sporočili, da se bodo obrnili še na ministrstvo za zdravje.

Janković je dopoldne na novinarski konferenci sicer dejal, da sejem v Ljubljani poteka brez težav, na vseh lokacijah pa izvajajo pogoj PCT. Dodal je, da si vseeno želijo jasnih odgovorov, kaj se sme in kaj ne. Janković je povedal, da bo sejem potekal decembra in še nekaj dni po novem letu, če bo “vse normalno”.

“Moram priznati, da dobivamo kar veliko pohval, da si končno nekdo upa dati luč nazaj v naše življenje,” je o odzivu na božični sejem v Ljubljani dejal župan. Hišice so najemnikom oddali po razpisani ceni, v primeru prepovedi sejemske dejavnosti pa so po Jankovićevih besedah pripravljeni ceno najema tudi znižati.

Janković

Janković si želi, da bi se Ljubljančani in ostali obiskovalci družili v mehurčkih in v okviru družine. Še enkrat je vse pozval k cepljenju proti covidu-19.

Dodal je, da je enajst mestnih občin skupaj vladi predlagalo, da z zakonom sprejme ukrep PC. Odgovora vlade še niso prejeli.

Mol ima program silvestrovanja že pripravljen, ta trenutek pa še ne vedo, ali ga bodo lahko izvedli. “Čakali bomo do zadnjega,” je na novinarski konferenci še povedal Janković.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!