Zakaj je Nova KBM Zlatku ukinila račun?

Koronavirus 24. Okt 202111:37 > 12:12 16 komentarjev
Zlatan Čordić Zlatko NKBM
zajem zaslona

Nova KBM odnosov s komitenti ne komentira, po informacijah N1 pa je reper Zlatan Čordić – Zlatko več kot enkrat v poslovalnici banke v Ljubljani brez maske nadlegoval zaposlene, nepooblaščeno snemal ter izražal svoje nasprotovanje obveznemu pogoju PCT, ki je pogoj tudi za vstop v bančne poslovalnice.

Reper Zlatan Čordič – Zlatko je včeraj zvečer prek spletnih omrežji Facebook in Twitter sporočil, da mu je banka Nova KBM ukinila bančni račun. Zatrdil je, da mu niso sporočili tehtnega razloga za to odločitev. “Zato sklepam, da gre za politično motivirano odločitev,” je sporočil.

Kaj je razlog?

Iz Nove KBM so nam sporočili samo, da odnosov s strankami ne morejo komentirati. To velja tako za obstoječe kot nekdanje komitente, so dodali.

Po neuradnih informacijah N1 je Čordić vsaj dvakrat obiskal poslovalnico Nove KBM v središču Ljubljane. Pri tem naj bi brez maske nadlegoval zaposlene, nepooblaščeno snemal ter izražal svoje nasprotovanje pogoji PCT (preboleli, cepljeni, testirani), ki je pogoj tudi za vstop v bančne poslovalnice.

Vsaj en obisk poslovalnice Nove KBM, 17. septembra dopoldne, je Čordić v živo prenašal na Facebooku. Posnetek sicer ni več objavljen.

Po neuradnih informacijah je banka zaradi nepooblaščenega snemanja in nadlegovanja zaposlenih ukinila vse račune, s katerimi je lahko razpolagal Čordič. Snemanje je v nekaterih primerih prepovedano z zakonom, v bankah pa je zaradi varnosti še posebej strogo omejeno.

Z ukinitvijo računov naj bi banka tudi želela Čordiću odvzeti razloge, da bi prihajal v njene poslovalnice. To bi lahko pojasnilo informacijo, ki jo je objavil Čordić, namreč, da je banka ukinila tudi račun njegove žene. Ob tem pa je dejstvo, da banka nikomur ne more preprečiti vstopa v poslovalnice, saj lastništvo bančnega računa ni pogoj za vstop.

Ko je podobne informacije v petek objavil Žurnal 24, jih je Čordić na Facebooku označil za laž.

Pred leti obraz Nove KBM

Obiski Nove KBM očitno niso bili edini primeri takšnega Čordićevega ravnanja. Pred desetimi dnevi je obiskal tudi poslovalnico banke NLB. Kot je razvidno iz posnetka, ki je še vedno objavljen na njegovi Facebook strani, tudi tam ni nosil maske. Na odziv NLB še čakamo.

Čordić je bil pred leti obraz oglaševalske kampanje Nove KBM z naslovom Sveta vladar. V okviru kampanje je nastala pesem Več od lajfa. Mlade so v svet bančništva privabljali tudi tako, da je Čordič s pomočjo pametnih očal v živo prenašal svoje zasebno življenje.