4 jutranje rutine, ki bodo občutno izboljšale vaš dan

Magazin 16. Jan 202208:00
Delite:
Jutro
Foto: Profimedia

Pravijo, da se po jutru dan pozna. In kaj počnejo uspešni ljudje drugače kot preostali? Preverite štiri jutranje rutine, ki lahko izboljšajo vaše počutje.

1. Izpostavite se sončni svetlobi

Tudi kadar sonce ne sije s polno močjo, je še vedno prisotno. Začnite jutra tako, da stopite na balkon, na teraso, pred hišo – samo zapustite domovanje za nekaj minut, da se izpostavite jutranji svetlobi. V stanovanju smo izpostavljeni približno 200 do 300 luksom (enotam svetlobe); če stopite iz stanovanja, pa boste tudi v oblačnem vremenu izpostavljeni več kot 1000 luksom svetlobe. Zato naj vam umetna svetloba nikoli ne nadomesti naravne.

2. Popijte kozarec vode

2 dl mlačne ali tople vode bo dovolj, da požanjete zdravilne učinke jutranjega požirka vode. Z vodo pospešite metabolizem, poživite mišice in zaženete delovanje možganov. Voda da možganom energijo za delovanje, izboljša miselne procese in spomin. Kozarec vode zjutraj pomaga tudi pri izločanju strupov. Pomislite, kar osem ur niste spili niti požirka tekočine … Temu je vaše telo izpostavljeno v času spanja. Zato tisti kozarec vode zjutraj naredi zelo veliko, ko je treba odplakniti strupe, ki so se v telesu nabrali čez noč.

3. Kratka meditacija

Zjutraj smo najbolj blizu samim sebi, zato je to odličen čas za meditacijo. Jutra so tisti del dneva, ko je vaš list papirja še nepopisan. In čeprav bi bilo idealno, da si lahko vzamete 30 minut za meditacijo, vam lahko že 5 minut prinese veliko ugodnih učinkov – predvsem zmanjševanje stresa in zaskrbljenosti.

4. Izrazite hvaležnost

Zjutraj pomislite in izrazite, za kaj ste v življenju hvaležni. Za zdravje? Za sončen dan? Za mirno noč? Da nas ta planet sploh še prenaša? Karkoli. Morda se zdi nesmiselno, celo čudaško, ker je hvaležnost danes zelo težko kultivirati, a verjemite, da prav ta prinese izboljšanje počutja ter bolj pozitiven pogled na svet.

Komentari

Vaš komentar