4 učinkoviti nasveti za dobro počutje mamic takoj po porodu

Magazin 14. Jul 202217:00 0 komentarjev
dojenček
Profimedia

Mamice po porodu pogosto pozabijo nase, saj v ospredje postavijo potrebe dojenčka. To ni nič nenavadnega, vendar je vseeno pomembno poskrbeti tudi za svoje dobro počutje.

Poporodno obdobje je za starše lahko zelo stresno, posebno za mamice. Čeprav še niso povsem okrevale, vsi želijo videti dojenčka, zanj se morajo naučiti pravilno skrbeti, so neprespane … Da bi se znebile utrujenosti, ki bi jim preprečila ustvarjanje lepih trenutkov s svojo družino, je tu nekaj nasvetov osebne trenerke Tjaše Ferkov, kako naj to storijo:

Spijte več vode

Ta nasvet je preprost, vendar nanj mamice rade pozabijo. Medtem ko skrbijo, da dojenček ne bo lačen, same pozabijo spiti dovolj tekočine. Tjaša svetuje naslednje: Popijte kozarec pred vsakim prigrizkom in obrokom. Ne boste le videti bolje, ampak boste tudi občutili razliko.

Recite družbenim omrežjem Ne, hvala!

Na družbenih omrežjih je dovoljeno pokazati zgolj ”popolne” stvari, čeprav nam je vsem jasno, da ni zmeraj tako. Tudi če imate te aplikacije za zabavo, se človeka velikokrat nevede kaj preveč dotakne, se preveč primerja in si žene k srcu.

V obdobju po porodu potrebujete zgolj celostno sebe, zato počivajte, ko lahko, pustite se razvajati, ko se vam ponudi pomoč, in si zaupajte. Škoda je vsepovsod loviti nasvete ”izkušenih mamic”, saj nobena nima vašega otroka in vašega telesa. Naredite, kot čutite in mislite vi.

Poiščite svojo motivacijo

Če ne najdete tistega, kar vas motivira, da nadaljujete, ne boste prišli nikamor. Ne obupajte in ohranite pozitiven odnos. To velja za karkoli: ko gre za nego dojenčka, ki ne bo vedno lahka, za vadbo, zdravo prehrano, zdrave navade … Vedeti morate, kakšen je vaš cilj in kaj vas žene naprej.

Ne čakajte na pravi trenutek …

… ko gre za vprašanje, kdaj začeti s poporodno vadbo. Seveda se o tem najprej pogovorite s svojim zdravnikom, in ko vam da zeleno luč, pojdite v akcijo. Razmislite, kam v svoj dan bi lahko vključili vsaj nekaj vaj (tudi če naredite le dve in čez čas še dve), Tjaša svetuje tudi redne sprehode z vozičkom, ki prav tako pripomorejo k temu, da si povrnete moči.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!