5 knjig, ki vam bodo popestrile hladne jesenske večere

Magazin 27. Okt 202120:00 > 20:40 0 komentarjev
branje
Profimedia

Pred vami je seznam petih knjig, ob katerih bodo hladni jesenski večeri toplejši in prijaznejši.

Izginula lekarna, Sarah Penner

London, konec 18. stoletja. Lekarna, neobičajne stranke in veliko šepetanja o skrivnostni lastnici Nelli, ki skrivaj prodaja strupene zvarke. Zvarke, ki tiranske može preselijo v večnost.

Medtem se v Londonu ambiciozna zgodovinarka Caroline Parcewell spopada z lastnimi demoni. Po sporu z možen pripotuje v London in svojo deseto obletnico poroke preživi sama. Ko v rečni strugi Temze najde lekarniško stekleničko, se poda v iskanje 200 let stare lekarne in njenih temnih skrivnosti. Sledi nenavaden obrat usode – in ne bodo vsi preživeli.

Sunek, Ashley Audrain

Blythe Connor je odločena, da bo skrbna in ljubeča mama – vse to, za kar je bila sama prikrajšana. A že v začetnih dneh materinstva je vse bolj prepričana, da je z malo Violet nekaj narobe. Njeno vedenje ni običajno.

Fantje iz Nickla, Colson Whitehead

Roman, ki je prejel Pulitzerjevo nagrado, govori o temni plati ameriške zgodovine v 60. letih prejšnjega stoletja – vpogled v realnost rasizma v polpretekli zgodovini.

Elwood Curtis je temnopolti mladenič, ki ga je vzgajala stroga babica. Poln upanja in z veliko željo, da se bo vpisal na tamkajšnji kolidž. Toda po spletu nesrečnih okoliščin se znajde v prevzgojnemu domu za fante – na akademiji Nickel. Sprva ni slabo, a Elwood kmalu spozna, da se za štirimi stenami akademije s fanti ravna vse prej kot humano.

Normalni ljudje, Sally Rooney

Marianne in Connell odraščata v irskem mestecu – in to je vse, kar imata skupnega. Connell je priljubljen, Marianne samotarka – v knjigi sledimo tej neobičajni vezi, odnosu, ki ga skrbno čuvata zase. Connell pozneje odnos prekine, a se njuni poti ponovno križata … Spet oddaljita in spet križata.

Pripoved o zbliževanju in ločevanju, o vzajemni privlačnosti in nepriznavanju resnejšega razmerja, dvomi o lastni vrednosti, o samoti, negotovosti in ranah iz otroštva.

Na lovu, Lucy Foley

Skupina 30-letnikov, starih prijateljev iz študentskih let, najame odročno lovsko kočo v škotskem višavju, da bi skupaj praznovali novo leto.

Počitnice se začnejo prijetno, v objemu osupljive narave ter ob obujanju spominov in srkanju šampanjca. Toda na dan kmalu privrejo potlačene zamere. Ko ura odbije polnoč, je eden od njih mrtev, medtem ko so zaradi snežnega meteža odrezani od sveta …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!