6 mogočih razlogov, zakaj sanjamo o izgubljanju zob

Magazin 12. Jan 202209:00 0 komentarjev
spanje
Profimedia

Ste se že kdaj prebudili prestrašeni in prepoteni zaradi sanj o izpadanju zob? Za to obstaja nekaj pojasnil.

Morda razlog za svoje nenavadne sanje najdete v spodnjih pojasnilih. Vedite pa, da še zdaleč niste edini. Verjetno je imel podobne sanje že kdo iz vaše okolice, vsekakor o njih poroča veliko ljudi.

Preverite, ali se prepoznate v naslednji razlagah:

1. BOJITE SE, DA BOSTE REKLI NAPAČNO STVAR

Če sanjate, da vam zobje izpadejo v dlan ali vam pulijo nezdrave zobe, se morda bojite, da se boste v kratkem osramotili, ker bi lahko izrekli kaj napačnega. V mislih preverite, kateri dogodki vas čakajo v naslednjih tednih. Imate kakšno predstavitev, pomemben sestanek, zmenek, zabavo, kjer bo v ospredju povezovanje z drugimi? Zaradi tega ste lahko bolj živčni, kot si mislite. Pomagalo bo, če se na dogodek malo pripravite s smernicami in opornimi točkami ter v posteljo ležete pomirjeni.

2. IMATE TEŽAVE S SVOJIM VIDEZOM

Natančneje, težave imate s tem, kaj sami mislite o sebi in svoji samopodobi. Bel in sijoč nasmeh pogosto povezujemo s privlačnim in zdravim videzom, četudi vemo, da v resničnosti zobje niso tako beli kot v reklamah.

Sanje se lahko pojavijo v obliki gnitja zob in izpadanja ter lahko ponazarjajo, kako se počutite navznoter ali ob določenih značilnostih, povezanih z videzom, ki bi jih radi spremenili. Raje se osredotočite na svoje močne plati in grajenje boljše samopodobe.

3. STRAŠI VAS MISEL NA STARANJE

Sanje o izpadanju zob se ne nanašajo le na trenutno stanje, ampak tudi na prihodnost. Če se obremenjujete s staranjem ali imate v kratkem rojstni dan, ki se ga ne veselite preveč, je povsem možno, da boste imeli takšne neprijetne sanje. Pa tudi takrat, ko začnete denar vlagati v popravljanje svojih zob in težave z njimi.

4. SKRBI VAS DENAR

Denar predstavlja varnost, njegovo pomanjkanje pa lahko močno načne podzavest, tudi s takimi sanjami, v katerih so zobje majavi in na koncu sanj izpadejo. Kadar imate finančne težave ali se vam obeta večji nakup, je lahko nočni spanec zelo nemiren.

5. OBŽALUJETE NEKAJ, KAR STE IZREKLI

Na vašo vsakdanjo komunikacijo se lahko nanašajo vse sanje, ki so povezane z usti, jezikom, zobmi in vratom. Razlog zanje je lahko nekaj, kar ste izrekli v jezi ali prej niste premislili in je izpadlo povsem narobe, pa tudi širjenje skrivnosti in stvari, ki jih niste hoteli povedati (torej to ne bi smelo zapustiti vaš ust).

Verjetno veste, kateri dogodek je kriv za vaše sanje, v prihodnje pa se jim lahko izognete tako, da ne obrekujete in bolj pazljivo izbirate besede.

6. TEŽKO IZRAZITE MISLI

Ravno nasprotno od zgornje točke, lahko izpadanje zob ponazarja tudi to, da preveč misli zadržite zase. Če si želite zagotoviti mirnejši spanec, se boste morali lotiti težave. Sami pri sebi morate skleniti, da boste dali svojemu mnenju večjo vrednost in ga pogosteje izrazili, da boste povedali, kdaj se počutite neprijetno, vas prešine kakšna ideja …

Če po naravi niste takšni in se ne najdete v zgornjem opisu, vas morda le trenutno pesti kakšen problem. Zaupajte se prijatelju, partnerju ali drugi osebi, ki vam je blizu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!