6 najbolj zapravljivih horoskopskih znakov

Magazin 10. Nov 202207:30
ženske, darila
Profimedia

Za nekatere ljudi se preprosto zdi, da jim je varčevanje španska vas in da jih zapravljanje zasluženega denarja še kako veseli.

Astrologi pravijo, da je to povezano z datumom rojstva. Te osebe imajo rade denar, a ga porabijo za tisto, kar jim je pač pri srcu – nekaterim stvarem se namreč ne morejo upreti. V nadaljevanju navajamo horoskopske znake, ki veljajo za najbolj zapravljive.

Strelec

To so ljudje, ki veliko delajo, zato tudi zlahka zaslužijo denar. A imajo težave pri tem, da ga ohranijo na računu. Če si omislijo kakšen izlet ali potovanje, jih stroški ne bodo zanimali. Stanje na računu sicer poskušajo spremljati, a so pogosto presenečeni nad dejstvom, koliko so pravzaprav zapravili. Nikoli ne razmišljajo o dolgovih, stroških vodenja računa, mesečnih stroških, tako da so nepripravljeni, ko jih doletijo dolgovi. A strelci so odločeni: raje bodo sledili klicu po pustolovščinah, kot da bi imeli denar na svojem računu.

Ribi

Še zadnji denar bodo dale brezdomcu ali osebi, za katero se jim zdi, da denar potrebuje bolj kot oni, četudi bi to pomenilo, da bodo čez nekaj dni brez prebite pare. Ribe veljajo za nesebične ljudi, druge vedno postavijo pred sebe. Z veseljem bodo dale svoj prispevek zavetišču za živali ali plačale izlet za otroka iz revnejše družine. Denar jih sicer zanima, a zato, da bi načrtovale, komu bodo kaj podarile in kako bodo pomagale tistim, ki so jim blizu. Če pa jim na računu ostane kaj denarja, ga bodo zapravile za knjige o umetnosti ali pa se podale na izlet v kraje, ki jih navdihujejo.

Vodnar

To so ljudje, ki se ne morejo upreti novi tehnologiji. So med tistimi, ki so zmožni vso noč čakati v vrsti pred trgovino, da bi si nabavili nov model mobitela ali igrico. Vedo, kaj hočejo, in samo čakajo, da se to pojavi na trgu. Raje si bodo kupili nov računalnik, kot da bi varčevali. Občasno imajo obdobja, ko se trudijo nekaj denarja pustiti ob strani, a so precej nedosledni – ob prvi priložnosti ga bodo spet porabili za novo igračo.

Lev

Gre za ljudi, ki so previdni, ko gre za njihov denar, in vedno imajo nekaj malega tudi prihranjenega. Do težave pa pride, ko hočejo ljubi osebi nekaj podariti – pri tem ne bodo niti malo varčevali. Levi radi kupijo najboljša, pa tudi najdražja darila. Veliko denarja porabijo tudi zase, saj obožujejo kakovostne blagovne znamke. Sebi privoščijo samo najboljše, ne glede na to, koliko jih bo stalo.

Tehtnica

Ljubitelji vsega lepega so zelo velikodušni – takrat, ko bi radi bili nekomu všeč. Poskušajo varčevati, a vedno jih preseneti kakšna nepredvidljiva zadeva, ki jo morajo takoj plačati. Ob koncu meseca je tako njihov račun bolj kot ne prazen. Veseli so, ko nekomu pomagajo ali denar zapravijo za kakšno aktivnost, ki jih osrečuje. Občutek sreče ostane z njimi še dolgo časa, kar jim je zelo pomembno.

Dvojčka

Tudi ko gre za denar, se pokaže njihova dvojnost. Po eni strani so zelo odgovorni in zasluženi denar hranijo za prihodnost, po drugi pa se naenkrat pojavi notranji hazarder, ki bi najraje vse kar takoj zapravil. Ta plat dvojčkov ima rada hitre zaslužke, investicijska tveganja in stave – upa, da bo čez noč prišla do premoženja. Tista racionalna plat pa skuša nadzorovati hazarderja – to ji nekaj časa tudi uspeva, vse do takrat, ko se pojavi možnost hitrega zaslužka. V najslabšem primeru so pripravljeni vse vložiti v obetaven posel s tveganim izidom.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.