6 nasvetov za bujno pričesko, če so vaši lasje tanki

Magazin 18. Feb 202213:30 1 komentar
Lasje
Profimedia

Na pričesko bi morali začeti gledati kot na čevlje: superge so morda zelo udobne, a visoke pete spremenijo odnos, držo in razpoloženje. Prevedeno v slovar za lase: dobra pričeska vsekakor spremeni človeka!

Vsi si želimo bujnih, zdravih las, sijočih kodrov … da o njih ne bi več samo sanjali, smo  pripravili šest korakov, s katerimi vam obsežna in razkošna pričeska ne bo ušla.

1. Izbira dobre krtače je izredno pomembna

Da dolgi lasje ne bodo videti divje in neukrotljivo, morate poskrbeti za detajle, eden izmed njih pa je tudi izbira krtače. Najboljša izbira je tista iz majhnih vlaken, ki na eni strani lasem dodajo teksturo, na drugi pa gladijo njihovo površino in jih krotijo.

2. Dobra priprava

Ne glede na to, kateri tip las imate, pomembno je, da je lasišče popolnoma čisto. Dvojno šamponiranje je obvezno – verjetno ste opazili, da vam frizer vedno dvakrat umije lase. Naravna olja otežijo korenino las, zato – če jih ne umijete dobro – ne boste dobili volumna iz korenin las. Kar zadeva balzam, ne pretiravajte. Nanesite ga samo na spodnji del las, na konice. Količina izdelka, ki jo nanesete, je odvisna od dolžine las, vendar ne več od velikosti oreha.

3. Brez sijaja

Če želite na laseh doseči volumen, se morate odpovedati vsem težkim izdelkom, ki služijo povečanju sijaja las. Raje izberite beljakovinska in fiziološka razpršila.

4. Pena za lase

Pri volumnu las je pena še vedno nenadomestljiva. Verjetno ste se ob misli na peno za lase krepko namrščili, vendar ne skrbite, formule so tako močno napredovale, togi kodri pa so ostali v 80. letih. Naravni lasje, ki po svoji naravi sicer precej ravni, ne bodo dolgo ohranili kodrov, vlaga iz zraka pa bo zlahka prodrla v lase in kodri se bodo hitro razpustili. Današnje pene poleg oblikovanja čudovitih kodrov lasem dajejo polnost in nadzor ob prekomerni vlagi. Prednost pene v primerjavi z drugimi izdelki za oblikovanje je, da jo lahko nanesete na celotno dolžino las.

5. Lak za lase

Za obstojnost pričeske je potreben lak srednje in močne moči. Lak za lase držite približno 20 cm od las, sicer so lahko lasje hitro videti lepljivi.

6. Pravi pripomočki

Izdelki za oblikovanje zadostujejo za volumen kodrastih las, ko pa govorimo o ravnih, so nepogrešljivi figaro in navijalke. Z zavijanjem manjših pramenov bo pričeska zdržala dlje, da bo škoda čim manjša, pa držite pramen okoli kodralnika le nekaj sekund, nato pustite, da zdrsne z njega, da bodo lasje ostali v obliki ”polža”. Tako zavit pramen las z zaponko pritrdite na koren, dokler se lasje popolnoma ne ohladijo, in ga šele nato sprostite.