Adele v solzah prestavila prvi koncert v živo po petih letih

Magazin 21. Jan 202206:49 > 08:26 0 komentarjev
Adele
Instagram/Adele

Adele je prestavila začetek svojega gostovanja v Las Vegasu slabih 24 ur pred začetkom. To je oboževalcem sporočila na Instagramu, rekoč, da niso pripravljeni zaradi covida v ekipi in težav z dobavo.

“Žal mi je, ampak moja predstava še ni pripravljena,” je zvezdnica Adele v objokanem videu sporočila sledilcem in sledilkam na Instagramu.

“Pol moje ekipe ima covid in nemogoče je dokončati šov,” je dejala in dodala, da so k porušenju vseh načrtov prispevale tudi težave z dobavo.

Prvi od 24 koncertov v dvorani hotela Cezarjeva palača bi se moral odviti danes, 21. januarja. Nastopati bi morala dvakrat vsak konec tedna do aprila.

Najcenejša vstopnica stane 85 dolarjev, najdražja pa 685 (torej med 75 in 605 evrov), na posamezni nastop pa naj bi Adele zaslužila 600.133 evrov.

To bi bil njen prvi koncert v živo po petih letih. Poleg dveh napovedanih datumov v londonskem Hyde Parku to poletje so to edini napovedani datumi za promoviranje njenega četrtega albuma z imenom 30.

V videu na Instagramu je pevka dejala, da je bila pokonci že 30 ur, da bi našla rešitev, a da jim je preprosto zmanjkalo časa. “Ne morem vam dati tega, kar imamo trenutno, in res sem uničena,” je dejala.

Opravičila se je vsem, ki so že prispeli v Las Vegas. “Razburjena sem in osramočena, opravičujem se vsem, ki so že pripotovali.” Dodala je, da bodo našli nadomestne datume za vse koncerte.

Odzivi so bili seveda različni – od podpore oboževalcev na družbenih omrežjih, ki so ji sporočali, da je to prava odločitev in njej ter ekipi zaželeli vse najboljše, do tistih, ki so precej razburjeni zaradi izgube denarja ob rezervaciji hotelov in letov.

Izguba denarja za številne oboževalce

32-letna Gillian Rowland-Kain je že bila na letu iz New Yorka v Las Vegas, ko je izvedela za odpoved prvega koncerta. “Bila sem razjarjena, da je Adele čakala na zadnji trenutek za sprejetje te odločitve. Vem, da se noben ustvarjalec noče odločiti tako, ampak vedela je že včeraj, da ne bo šlo,” je Gillian dejala za BBC.

Dejala je, da razume covidne okoliščine, a da je odpoved v zadnji minuti kot klofuta vsem, ki so bili na poti.

Prestavitev koncertov v Las Vegasu Prestavitev koncertov v Las Vegasu
Profimedia
Napoved koncerta v Cezarjevi palači Napoved koncerta v Cezarjevi palači
Profimedia

Josh Chavis iz Kansas Cityja je medtem za BBC povedal, da je njegova žena za hotel plačala 1.800 dolarjev (skoraj 2.200 evrov) in da trenutno po telefonu ureja, da bi ji delno povrnili denar.

“Vem, da je težko za vse, ampak gre za hud spodrsljaj pevke in njene ekipe, ki je za to zadolžena,” je še dodal.

Pred tremi tedni so se koncerti Katy Perry v Las Vegasu odvili brez težav, kritiki pa so bili nad produkcijo navdušeni.