Alec Baldwin po nesreči na snemanju filma: “Nisem pritisnil na sprožilec”

Magazin 02. Dec 202107:30 > 10:28 0 komentarjev
Alec Baldwin
PROFIMEDIA

63-letni igralec Alec Baldwin je prekinil molk in v intervjuju za televizijo ABC spregovoril o tragičnem dogodku na snemanju filma Rust. Direktorico fotografije Halyno Hutchins je ubil naboj iz pištole, ki jo je držal Baldwin, pri čemer pa je v intervjuju povedal, da sprožilca ni pritisnil.

Igralec Alec Baldwin je v ekskluzivnem intervjuju za televizijo ABC, ki ga bodo predvajali danes zvečer, spregovoril o tragičnem dogodku na snemanju filma Rust, kjer je naboj iz revolverja, ki ga je držal, ubil direktorico fotografijo Halyno Hutchins in ranil režiserja Joela Souzo. Baldwinu je pištolo podal pomočnik režiserja.

“Nikoli nisem pritisnil na sprožilec. Nikoli ne bi usmeril pištole v nekoga in pritisnil na sprožilec,” je v kratkem posnetku, ki so ga pri televiziji objavili vnaprej, povedal Baldwin. Prav tako je dejal, da je “nekdo v pištolo dal pravi naboj,” ki pa ga na setu ne bi smelo biti. Film Rust so snemali v Novi Mehiki, blizu mesta Santa Fe, nesreča pa se je zgodila konec oktobra.

63-letni Baldwin je v intervjuju spregovoril tudi o 42-letni Hutchins. “Bila je oseba, ki so jo imeli radi vsi, ki so delali z njo, bila je občudovana,” je povedal. In dodal, da težko verjame, da je ni več, da kar se je zgodilo, se zanj zdi neresnično.

Igralec, ki se je po dogodku zglasil na policiji, se je, spomnimo, kmalu po nesreči odzval tudi na družbenem omrežju Twitter. “Ni besed, ki bi opisale moj šok in žalost ob tragični nesreči, ki je vzela življenje Halyne Hutchins, žene, matere in zelo spoštovane kolegice,” je sporočil.