Ali “brezdomec” Elon Musk skriva svoje luksuzno življenje?

Magazin 03. Jan 202216:37 > 04. Jan 2022 16:12 1 komentar
Johnathan Berry, DMTX Realty

Potem ko je najbogatejši Zemljan Elon Musk po Twitterju zapisal, da po prodaji še zadnje svoje nepremičnine živi v zgolj 44 tisoč evrov vredni hiši, ki jo najema od svojega podjetja SpaceX, mediji poročajo, da v resnici že kakšno leto živi na prestižnem posestvu v teksaškem mestu Austin.

Elon Musk, ki je lani prodal zadnjo svojo nepremičnino, po poročanju časnika Wall Street Journal že približno leto dni živi na prestižni posesti v teksaškem mestu Austin, ki postaja pomembno tehnološko središče. Hiša je v lasti Muskovega prijatelja in člana t. i. PayPal mafije – Kena Howeryja – Kennyja, nekdanjega veleposlanika ZDA na Švedskem in soustanovitelja PayPala, kjer je bil Musk izvršni direktor in soustanovitelj. 

PayPal mafija

PayPal mafija je ime, ki se je prijelo skupine uspešnih poslovnežev – soustanoviteljev ali zaposlenih v PayPalu, ki so pozneje ustanovili ali delali v uspešnih podjetjih, kot so Linkedin, Tesla, YouTube in Yelp.

Elon Musk
PROFIMEDIA

Ostaja “brezdomec”

Posestvo ob obali jezera Austin so leta 2018 prodali za nekaj manj kot 11 milijonov evrov, na njem pa stoji hiša, velika več kot 700 kvadratnih metrov, prav tako ima bazen z razgledom na jezero, zasebni privez za čoln in jacuzzi.

Kena Howery je po objavi članka zapisal, da je Musk občasno njegov gost in da uporablja hišo (v kateri Howery trenutno ne živi), ko je v Austinu. Wall Street Journal medtem poroča, da naj bi si Musk najel nepremičninskega agenta in si osebno ogledal nekaj nepremičnin. “Wall Street Journal se moti. Ne živim tam in nikjer ne iščem hiše,” je povedal Musk za Insider.

Po poročanju Wall Street Journala naj bi v zelo ozkih nepremičninskih krogih potekal “lov” na morebitno novo Muskovo nepremičnino, med njegovimi željami naj bi bil “velik kos zemlje, ki trenutno ni na voljo na trgu”. Mnogi nepremičninarji iz Austina menijo, da bo tudi morebiten dejanski nakup nepremičnine za Muska ostal skrit javnosti.

“Živim v tehnološkem samostanu”

Elon Musk, ki ga Forbes uvršča na vrh lestvice najbogatejših Zemljanov, se ob uspehih svojih podjetij Tesla in SpaceX pogosto pohvali, da je prodal vse svoje nepremičnine. Na Twitterju je tako junija razglasil, da zdaj živi v mestecu Boca Chica v Teksasu, in sicer v hiši, ki je vredna nekaj več kot 44.000 evrov (50.000 dolarjev), najema pa jo od svojega podjetja SpaceX. Podjetje naj bi v bližini svoje “Zvezdne baze” (SpaceX Starbase) intenzivno kupovalo nepremičnine za svoje zaposlene.

Elon Musk je v nedavnem intervjuju za Time, ki ga je razglasil za osebnost leta 2021, povedal, da večino časa preživi v podjetju, ki je precej odmaknjeno, zato živi v “tehnološkem samostanu”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje