Ali veste, zakaj je dobro v hladilnik položiti čajno vrečko

Magazin 13. Mar 202319:38 0 komentarjev
hladilnik
Profimedia

Precej moteče je lahko, če vas ob odprtju hladilnika zadene neprijeten vonj. Čiščenje hladilnika bi moralo biti na seznamu rednih opravil, a nanj pogosto tudi pozabimo. Zato je dobro poznati trik, s katerim lahko preženete neprijetne vonjave.

Čiščenje hladilnika je za marsikoga nadležno in nič kaj prijetno hišno opravilo. Da bi ga očistili, morate najprej iz njega odstraniti vsa živila, razstaviti poličke in plastične pregrade ter ga temeljito pobrisati. Medtem ko se nekateri že v tem delu utrudijo, pa dela s hladilnikom še ni konec. Treba je pregledati še vsa živila in njihov rok uporabe ter jih zložiti nazaj, pokvarjene stvari pa v odpadkih ločiti.

Zato je povsem razumljivo, zakaj je čiščenje hladilnika za nekatere zadnja stvar, ki bi se je lotili.

Velja sicer dodati, da ni prav nič nenavadnega, da se v hladilniku pojavijo neprijetne vonjave, tudi če ga redno čistimo. V njem je namreč različnih živil, od katerih ima vsaka svoj vonj.

Če v svojem hladilniku zaznate neprijeten vonj, najprej vrzite tisti izdelek oziroma živilo, ki ga povzroča. Potem vzemite že rabljeno čajno vrečko, pustite, da se posuši, ter jo na majhnem krožničku postavite na sredino hladilnika. Če čaja ne pijete, lahko uporabite tudi nekaj kavne usedline ali pa sode bikarbone, poroča N1 Zagreb.

Čajne vrečke niso priročne zgolj za odganjanje neprijetnih vonjav v hladilniku, temveč tudi v drugih prostorih vašega doma. Vrečko lahko na primer namestite tudi na dno koša za smeti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!