Amber Heard na sojenju: “Morda je lahko pozabiti, a sem človeško bitje”

Magazin 27. Maj 202209:22 > 01. Jun 2022 21:29 0 komentarjev
Amber Heard
REUTERS/Michael Reynolds

Ameriška igralka Amber Heard je v četrtek pričala o številnih primerih fizične zlorabe, ki jih je po njenih besedah zagrešil njen bivši mož Johnny Depp. Zaradi nadlegovanja in nasilja se počuti ponižano in prestrašeno. Želi si le, da jo "Johnny pusti pri miru".

Amber Heard je v četrtek porotnikom povedala, da se zaradi številnih groženj s smrtjo in nasilja, ki ga je po njenih besedah zagrešil njen bivši mož Johnny Depp, počuti prestrašeno in ponižano. “Želim si le, da me Johnny pusti pri miru,” je dejala Heard.

“Nadlegovanje in poniževanje, kampanja proti meni, ki odmeva na družbenih omrežjih, zdaj pa še pred kamerami v sodni dvorani – vsak dan moram podoživljati to travmo,” je dejala Heard porotnikom s solzami v očeh. “To je grozno … to je ponižujoče za vsako človeško bitje in morda je to lahko pozabiti, vendar sem človeško bitje,” je dejala. “Ko danes stojim tukaj, ne morem imeti kariere. Zaradi groženj in napadov se ljudje ne morejo niti povezovati z mano,” je dejala Heard.

Depp jo toži zaradi članka

V več kot mesecu dni pričanja so bile porotnikom predstavljene različice dogodkov, ki so se zgodili v težavnih dveh letih skupnega življenja. Tožbo proti Amber Heard je vložil njen nekdanji mož, igralec Johnny Depp, in sicer zaradi članka v Washington Postu iz leta 2018, v katerem je Amber Heard trdila, da je bila žrtev družinskega nasilja. Odvetniki Deppa, ki bivšo ženo toži za 50 milijonov dolarjev, so Heardovo v uvodnem nagovoru označili za lažnivko, obsedeno s svojo podobo. Igralkini odvetniki so trdili, da jo je Depp privedel na sodišče, da bi jo uničil, v zakonu pa naj bi trpela čustveno, verbalno in fizično nadlegovanje.

Je pa Amber Heard v četrtek porotnikom povedala, da se zaveda, da bodo številni pričali v korist Deppu. “To je njegova moč. Zato sem se odločila za objavo članka.”

Največ pozornosti je pritegnilo pričanje manekenke Kate Moss, nekdanjega Deppovega dekleta, ki je zanikala trditve Amber Heard, češ da naj bi jo Depp nekoč porinil po stopnicah. “Nikoli me ni ne porinil, ne udaril ali vrgel po stopnicah,” je dejala supermanekenka, ki je bila z Deppom v zvezi med letoma 1994 in 1997.

Veliko medijske pozornosti je požela tudi odvetniška ekipa Deppa, še posebej 37-letna odvetnica Camille Vasquez, predvsem zaradi navzkrižnega zasliševanja, s katerim je skoraj povsem strla Heard, a tudi zaradi tabloidnih natolcevanj, češ da sta si z Deppom videti sumljivo blizu.

Camille Vasquez
Kevin Lamarque/REUTERS

Vasquez je nase opozorila že v uvodnem govoru, zares pa je zasijala prav s svojim torkovim navzkrižnim zaslišanjem Amber Heard, v katerem je bila izjemno nepopustljiva. Pravnica je stiskala Heard v kot ob vsakem vprašanju, ki so si sledila kot rafal. Med drugim jo je privila glede njenega uživanja mamil, pa tega, da je bila ona tista, ki je bila fizično nasilna do Deppa, da je bila posesivna, insinuirala je tudi, da so bile fotografije njenih modric prirejene, omenila njeno preteklo aretacijo zaradi fizičnega napada na svojo nekdanjo ženo in secirala vsako njeno besedo, ko je šlo za Amberino zgodbo domnevnega spolnega napada Deppa nanjo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!