Britney Spears po trinajstih letih končno svobodna

Magazin 13. Nov 202107:48 > 09:02 0 komentarjev

Ameriška pevka Britney Spears je po trinajstih letih zdaj tudi uradno odrešena očetovega skrbništva nad njenim premoženjem. Pevka je veselo novico pozdravila na Twitterju, kjer je zapisala, da je to zanjo najboljši dan v življenju.

Trinajst let dolga sodna bitka za skrbništvo nad njenim več kot 60 milijonov ameriških dolarjev (več kot 52 milijonov evrov) vrednim premoženjem je zdaj tudi uradno dobila svoj epilog. Sodišče v Los Angelesu je namreč ugodilo prošnji pevke Britney Spears, naj takoj konča skrbništvo, ki ga je leta 2008 po njenem psihičnem zlomu zahteval oče James Spears. Del skrbništva je za zdaj še ostal ostal v rokah računovodje, ki bo po sodnem nalogu uredil finance in potem nadzor nad njimi predal Britney Spears v naslednjih mesecih.

“Mislim, da bom jokala,” je na svojem Twitterju zapisala 39-letna pevka, ki je odločitev sodišča pozdravila. Dodala je, da ima svoje oboževalce rada in da je to zanjo najboljši dan v življenju. Pred sodiščem so se v petek namreč zbrali številni podporniki gibanja #FreeBritney, ki se je začelo leta 2009 zaradi pomislekov glede dolgotrajnega skrbništva nad pop zvezdo, zavzemali pa so se tudi za opolnomočenje pevke.

Po končani sodni obravnavi je pevkin odvetnik Mathew Rosengart povedal, da je ponosen nad njenim pogumom in da je s svojim primerom osvetlila problematiko skrbništva vse od Kalifornije do New Yorka. Prav ona pa naj bi s svojim pričanjem, tako odvetnik, pripomogla k sprejetju nove zakonodaje, s katero bodo zagotovili, da se kaj takega ne zgodi nikoli več, poroča BBC. 

Pevka vselej trdila, da je skrbništvo neupravičeno

Britney je sicer pred tem več let na sodišču poskušala umakniti skrbništvo, a so bile njene prošnje zavrnjene. Šele po večmesečnem javnem pritisku pevkinih oboževalcev in podpornikov je v sredini avgusta oče Spears sporočil, da namerava odstopiti kot skrbnik njenega premoženja. Spomnimo, da je bilo očetu skrbništvo dodeljeno, saj je sodišče ugotovilo, da po psihičnem zlomu in hospitalizaciji pevka ni zmožna skrbeti zase ter za svoje premoženje.

Britney Spears
PROFIMEDIA

Kot je dejal njen oče, je bilo skrbništvo nujno, saj da je bilo njeno življenje pred več kot desetimi leti v razsulu. “Bila je v fizični, čustveni, duševni in finančni stiski,” so na sodišču pojasnjevali zastopniki očeta Spears. V 13 let dolgem skrbništvu je oče tako prevzel odgovornost nad njenimi financami in osebnimi ter kariernimi odločitvami.

A pevka je vselej trdila, da je bilo skrbništvo neupravičeno in da se zaradi njega počuti zlorabljeno. Kot je pred sodiščem povedala konec junija, je zaradi skrbništva travmatizirana in depresivna ter jo muči nespečnost. Oče – skrbnik ji preprečuje, da bi se poročila s partnerjem in imela še enega otroka (zanositi ne more zaradi kontracepcije, ki jo mora uporabljati). Uradne podrobnosti o skrbništvu sicer niso bile nikoli javno objavljene.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!