Ariana Grande: Nikoli ne veš, kaj nekdo preživlja

Magazin 13. Apr 202306:06
Ariana Grande
PROFIMEDIA

Ameriška pevka in igralka Ariana Grande je na družbenem omrežju TikTok objavila posnetek, v katerem je svoje oboževalce pozvala, naj se ne ukvarjajo toliko z njenim telesom, kot naj tudi ne posvečajo pozornosti telesom drugih ljudi. Sledilcem je ob tem sporočila, naj si zapomnijo, da so ne glede na to, kako so videti, zmeraj lepi.

Ameriška pevka in igralka Ariana Grande se je, potem ko je bila deležna številnih komentarjev na račun nedavne izgube teže, odločila za objavo posnetka na družbenem omrežju TikTok.

29-letna pevka je sporočila, da je bila deležna zaskrbljenih pomislekov glede svoje teže. Številni pa naj bi njeno “sedanje telo” primerjali z “najbolj nezdravo različico” njenega telesa. “Jemala sem veliko antidepresivov, se slabo prehranjevala in bila na najnižji točki svojega življenja. Takrat sem bila videti, kot da sem zdrava, vendar to v resnici ni bilo zdravje,” je razložila glasbenica in dejala, da se lahko zdravje kaže v več oblikah.

V več oblikah se kaže tudi lepota

Ob tem je pevka sledilce pozvala, naj bodo do sebe in drugih pri komentiranju teles bolj nežni, saj obstaja “veliko različnih oblik lepote”. Zato je oboževalcem svetovala, naj se izognejo “dobronamernim” oznakam teles, kot so “zdravo, nezdravo, veliko, malo, to ali ono, seksi ali neseksi”. Tudi če so vaši nameni ljubeči in skrbni, se temu izognite, je še dodala, saj “nikoli ne veš, kaj nekdo preživlja”.

Pevka je v preteklosti sicer že spregovorila o tesnobi in težavah v mentalnem zdravju, s katerimi se sooča. Kot je povedala, se je njeno duševno stanje poslabšalo maja 2017, ko je na njenem koncertu v Manchestru samomorilski napadalec ubil 22 ljudi.

Velikost in oblika telesa se spreminjata

Komentiranje teže zvezdnic na žalost ni nič novega, zato Ariana Grande ni edina, ki se je nedavno znašla v središču pozornosti zaradi spremenjenega videza. Veliko komentarjev je bila na račun tega deležna tudi pevka in igralka Selena Gomez. Ta je pred kratkim pojasnila, da obstaja več razlogov, zaradi katerih se lahko velikost in oblika telesa spremenita, piše BBC. V njenem primeru so zadrževanje vode v telesu povzročila zdravila za zdravljenje lupusa.

Selena Gomez
Profimedia

Podobno kot Ariana Grande je na družbenem omrežju TikTok oglasila tudi Gomez. Povedala je, da imamo vsi dneve, ko se ne počutimo najbolje.”Ampak veliko raje bi bila zdrava in skrbela zase, moja zdravila pa so pomembna in verjamem, da mi pomagajo. Torej, ja, nisem model in nikoli ne bom,” je dejala 30-letnica.

Tudi angleška pevka Adele je leta 2021 reviji Vogue povedala, da je “razočarana” nad “brutalnimi pogovori” o njenem hujšanju, še piše BBC. S podobnimi težavami se je soočal tudi ameriški igralec Jonah Hill, ki je ob izgubi teže sledilce pozval, naj se vzdržijo tovrstnih komentarjev.

“Vem, da mislite dobro, vendar vas vljudno prosim, da ne komentirate mojega telesa v dobrem ali slabem,” je povedal igralec. “Rad bi vam vljudno sporočil, da to ni koristno in da se ob tem ne počutim dobro,” je dodal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.