Astro: Bodite pozorni na te datume v decembru!

Magazin 03. Dec 202210:15
december, prazniki
Profimedia

December bo še en astrološko pester mesec. V začetku imamo polno luno v dvojčkih, pozneje zimski solsticij in na koncu še retrogradni Merkur. Poglejmo si podrobneje vse pomembne datume.

3. december: Neptun se začne gibati direktno

Planeti, ki so najbolj oddaljeni od Sonca, običajno ne vplivajo tako močno na nas, kot planeti, ki so bližje Soncu. Neptun je planet iluzije, ustvarjalnosti, sanj in brezpogojne ljubezni. Ko postaja direkten, nas opomni, da se povežemo s svojo intuicijo in si zaupamo. Morda bomo na ta dan občutili dodatno ustvarjalnost. Neptun lahko včasih ustvari meglo, a ko pride iz retrogradnega položaja, se lahko megla razjasni, kar nam omogoči, da vidimo stvari z večjo jasnostjo.

7. december: polna luna v dvojčkih

Prihaja polna luna, ki nosi nekaj ognjene, nestanovitne energije. Ta polna luna je poravnana z retrogradnim Marsom. Retrogradni Mars lahko sproži naše strahove in zadržana razgreta čustva. Morda opazimo, da se v svetu okoli nas ali celo v našem življenju pojavljajo pereče teme. Retrogradni Mars lahko vpliva tudi na našo raven energije, zaradi česar se počutimo bolj utrujene. Na splošno ta polna luna nosi nekaj toplote, vendar lahko to energijo spodbudimo, da jo usmerimo v svoje strasti in se ponovno navdušimo nad življenjem. Preživite čas v raziskovanju, kaj vas osrečuje in kaj vam prinaša veselje.

20. december: Jupiter vstopi v ovna

To je eden od velikih kozmičnih premikov meseca. Jupiter vstopi v ovna, kjer bo ostal večji del leta 2023. Znamenje, v katerem je Jupiter, po navadi začini naslednjih 12 mesecev, zato se lahko zdi, da bo energija ovna močna.

21. december: zimski solsticij

Solsticij je čarobni čas v letu, ko lahko spoštujemo svetlobo in temo v sebi. Na severni polobli decembrski solsticij prinese najdaljšo noč v letu in začetek zime. Energija teče v notranji smeri in vodeni smo, da se poglobimo vase in razmišljamo o svoji notranjosti. Solsticij so praznovale številne kulture po vsem svetu. Številne tradicije, ki jih danes praznujemo kot božič, na primer okraševanje borovcev, obešanje venčkov in obdarovanje, so bile vzete iz poganskih praznikov v čast solsticija.

21. december: začne se sezona kozoroga

Solsticij sovpada s prehodom Sonca v zemeljsko znamenje kozoroga. Kozoroga predstavlja morska koza, ki se lahko povzpne na najvišje gore in se spusti na dno morja. Morska koza nas opominja, da ne glede na naše okoliščine obstaja pot naprej. Z ohranjanjem in vero vase nam to lahko uspe! Uporabite zemeljsko energijo sezone kozoroga, da verjamete vase, še posebej ko gre za vaše cilje.

23. december: kozorogov mlaj

Sezona kozoroga se začne z mlajem, ki prinaša nov začetek. V času mlaja se luna nahaja med Zemljo in soncem in zato takrat lune praktično ni videti na nebu. Ko je noč bolj temna, pa se lahko človek bolj poglobi sam vase.

29. december: retrogradni Merkur

Zadnji retrogradni Merkur v letu poteka v znamenju kozoroga. Merkur je planet komunikacije in naših miselnih procesov, zato smo, ko je retrograden, po navadi nekoliko megleni, zmedeni in težje izrazimo, kako se počutimo. Vendar pa nas to samo izziva, da ovržemo zastarele miselne vzorce in si bolj razjasnimo, kaj resnično želimo sporočiti.

Merkur vlada tudi potovanjem in elektroniki, zato se lahko včasih pojavijo težave tudi na teh področjih. Številni ljudje se bojijo retrogradnega Merkurja, vendar je pomembno, da ga spoštujemo kot naravni ritem in cikel vesolja.

Več jasnost bo sledila, ko se Merkur znova usmeri direktno, kar se bo zgodilo 18. januarja. Ker je hkrati retrograden tudi Mars, se lahko ta retrogradni Merkur zdi še posebej intenziven.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.