Azijska masaža z lepotnim pripomočkom za gladko in bolj napeto kožo

Magazin 10. Dec 202112:45
rosie
Profimedia

Gua sha je vzhodnoazijska tehnika masaže obraza. Dnevno in pravilno izvajanje te masaže naj bi dokazano poskrbelo za blaženje gubic, sprostitev in zmanjšanje zabuhlosti.

Poleg krem, neg obraza in pomlajevalnih tretmajev nam do zabrisanih gubic lahko pomaga lepotni pripomoček, ki ga enostavno umestimo v svojo jutranjo rutino. Gua sha je poimenovanje za tehniko masaže obraza, ki izvira iz tradicionalne vzhodnoazijske medicine. Z njo dosežemo dvojni učinek – poleg tega, da z njo izboljšujemo videz kože, naj bi masaža delovala tudi sprostitveno in zmanjševala zabuhlost. Pogosto se tehnika uporablja tudi za blaženje bolečin v mišicah in sklepih.

gua sha
Profimedia

Kako deluje gua sha?

Po 20. letu starosti naše telo v povprečju proizvaja en odstotek manj kolagena na leto. Koža tako postane tanjša in bolj dovzetna za nastanek gubic. Z uporabo tehnike gua sha, ki vključuje pravilno izvedene krajše in daljše masažne gibe, spodbujamo mikrocirkulacijo v več plasteh kože, ki pospeši prekrvavitev. Končni učinek ob redni uporabi so tako lahko zabrisane plitke gube in zdrav videz kože, ki pridobi sijaj.

Pripomoček sestavljajo vbočena in izbočena stran ter ožja jamica za oblikovanje brade in ličnic. Netradicionalne različice pripomočka vključujejo tudi majhne zareze, ki dodatno pospešujejo prekrvavitev.

Domača uporaba gua she je priporočena kot del jutranje rutine ali pred spanjem. Najbolj je učinkovita po tem, ko na temeljito očiščen obraz že nanesemo kremo ali olje – poleg tega, da je gua sha ”obrazna telovadba”, spodbuja tudi absorpcijo učinkovin izdelkov za nego kože.

lepota
Profimedia

Kako z gua sho pravilno masirati obraz?

Priporočen je začetek masaže z vbočeno stranjo pripomočka, ki ga z majhnim pritiskom prislonimo pod ličnico. Z dvema prstoma rahlo povlečemo kožo pod nosom proti notranji strani obraza, gua sho pa počasi vlečemo v nasprotno smer, po diagonali navzgor. Ne glede na izbran prijem se je dobro izogibati hitrim gibom, gibom navzdol in menjavanju smeri masaže, ki upočasni pot do želenega učinka. Prav tako masaža ne sme boleti in puščati modric kot posledic prevelikega pritiska na obraz. Ozka jamica na pripomočku z masiranjem od brade proti ušesu pomaga oblikovati brado in ličnice. Pripomoček s spreminjanjem nagiba omogoča različne tehnike oblikovanja obraza, ki se razlikujejo po intenzivnosti.

Za zmanjševanje podbradka in gubic po vratu zopet uporabljamo vbočeno stran. Masirati začnemo pri bradi, potezo pa zaključimo pri ključnici – v nasprotni smeri začnemo masirati po petih dolgih potezah. Podobno počasno tehniko z vbočeno stranjo lahko uporabimo tudi za blaženje gub na čelu in okoli oči. Gua sha kot del jutranje rutine odlično dopolnjuje tudi druge tehnike obrazne telovadbe. Dodamo ji lahko tehnike obrazne joge in dodatni pripomoček “jade roller”.